Sport

Annonse

Cxense Display

Av Sjur Natvig

Nigeria lå under 0-2 ved pause og 2-3 fem minutter før slutt, men kom tilbake og tok et fullt fortjent poeng mot Pia Sundhages lag i den første kampen i «dødens gruppe».

USA-proff Francisca Ordega utlignet i det 87. minutt da hun vakkert ble spilt gjennom av Ngozi Okobi og slo ballen mellom beina på målvakt Hedvig Lindahl. Spillere og trenere kastet seg ned og kysset kunstgresset i Winnipeg.

Nigeria var best i første omgang, men Sverige scoret to ganger på hjørnespark etter hårreisende feltarbeid (eller mangel på det) av keeper Precious Dede. Det første var et selvmål av Desiré Oparanozie, deretter beinet Nilla Fischer i tomt mål etter at keeper hadde satt seg selv helt ut av spill.

Hele tiden var det nigerianerne som spilte best og skapte mest, og i annen omgang fikk de uttelling to ganger på tre minutter. Okobi reduserte og Asisat Oshoala utlignet, begge etter ballerobringer og raske kontringer.

Svenskene reiste seg og tok ledelsen igjen ved innbytter Lotte Sembrant i det 60. minutt, etter at Ngozi Ebere stilte seg fem meter bak resten av forsvarsfireren slik at svenskene kunne kombinere seg fram på siden uten fare for offside.

Det var ikke slutt med det, og etter at Ordega hadde satt inn 3-3 var det Nigeria som presset på for et vinnermål. Svenskene holdt unna og fikk iallfall ett poeng i sin første VM-kamp.

USA og Australia er øvrige lag i gruppen. (©NTB)