Rekdal turned ass until then Vålerenga penalty was taken – Manager

Shopping med annonselenker

Vålerenga-sjefen var fryktelig nervøs før Alexander Mathisens straffespark.

VÅLERENGA – LILLESTRØM 2-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Med et straffespark som var prikk likt sjefen sjøl, Kjetil Rekdal, scoret på mot Brasil under VM i 1998, sørget Alexander Mathisen på mange måter for at alle tre poengene ble værende i hovedstaden mandag.

Et svakt Lillestrøm hadde lite å by på, og da vertene fikk tildelt straffespark etter drøyt fem minutter av andreomgangen, var Mathisen sikker på ellevemeteren.

Rekdal snudde seg
- Har du lært det straffesparket av sjefen?

- Har han sagt det? ler Mathisen på spørsmål fra Nettavisen.

- Det var på samme sted, var det det som var greia? Jeg må vel si det, da, at jeg satt og studerte straffen hans, fortsetter Mathisen med et stort smil rundt munnen.

Rekdal var fryktelig nervøs, som han alltid er, før straffesparket skulle tas. Det står i klar motsetning til da han selv ar aktiv, og scoret på stort sett alle straffesparkene han tok.

Da Vålerenga-treneren møter et samlet pressekorps etter kampen, hadde han fortsatt ikke sett scoringen.

- Jeg vet at han (Alexander Mathisen) er en god straffeskytter, så jeg var relativt trygg på at han skulle score, men jeg har ikke sett det, erkjenner Rekdal.

- Du sto med rumpa til situasjonen?

- Det er riktig, ler Rekdal.

- Jeg har bare følt meg trygg da jeg tar straffespark selv. Av en eller annen merkelig grunn, så synes jeg det er forferdelig å se andre ta. Jeg snur meg heller vekk.

- Klønete og urutinert
Situasjonen oppstod etter at Lillestrøms Erling Knudtzon på klønete vis la Ruben Kristiansen i bakken inne i feltet, og vertene korrekt ble tildelt straffespark.

Etter kampen mente både Knudtzon og Lillestrøm-trener Rúnar Kristinsson at den situasjonen ødela kampen for gjestenes del.

Saken fortsetter under bildet.

SYNDEBUKK? Erling Knudtzon ga Vålerenga straffespark på meget klønete vis.

Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

- Jeg har ikke sett det (straffesituasjonen), men der og da føltes det som at det var klønete og urutinert av meg der, sier Knudtzon skuffet etter kampen.

- Hva tenkte du på i den situasjonen?

- Jeg vet ikke hva jeg tenkte. Jeg tenkte bare at jeg måtte inn fordi jeg var på etterskudd. Det var min mann, og etter hva jeg har hørt så var det riktig straffe.

- Ble kampen ødelagt der?

- Ikke ødelagt, men den ble veldig mye vanskeligere. Det forandrer hele vår tilnærming til kampen. Vålerenga er solide og tillater lite og er flinke til å utnytte motstandernes feil, forklarer Knudtzon.

SKUFFET: Lillestrøm-sjef Runar Kristinsson var meget skuffet etter kampen.

- Straffen ødela kampen
Kristinsson er delvis uenig med sin elev, og er helt klar på at straffemålet gjorde oppgaven tilnærmet umulig for Lillestrøm.

- Ja, det er klønete og en klar straffe. Det vet Erling. Det er sånn som skjer i fotballkamper. Det er egentlig det som ødelegger kampen for oss. Kampbildet var slik vi ønsket det. Vålerenga fikk lov til å ha ball, men vi skulle forsvare oss godt og kontre på de. Vi burde kanskje ha brukt kontringene bedre enn vi gjorde. Men etter de to scoringene ble det veldig, veldig vanskelig, sier Kristinsson til Nettavisen.

- Akkurat der taper vi kampen. Ikke bare der, men det er tøft å komme under med 1-0. Vi prøvde å løfte lagt litt etter det, fikk ikke så mange sjanser, men et par hjørnespark. Etter 2-0 var det veldig vanskelig, oppsummerer Lillestrøm-sjefen.

Klassiker i norsk fotball
Vålerenga mot Lillestrøm er kanskje den største klassikeren i norsk fotball.

Men denne sesongen har det vært ganske stor forskjell på lagene, og selv om forskjellen ikke var altfor stor mandag, var det allikevel Oslo-laget som var sterkest.

Etter en sjansefattig og tidvis svak førsteomgang, tok det kun fem minutter før hjemmefansen fikk noe å juble over, da vertene ble tildelt straffespark, etter at en klønete Erling Knudtzon la Ruben Kristiansen i bakken.

Straffesparket satte Alexander Mathisen sikkert inn bak Arnold Origi i Lillestrøm-målet, før en uheldig Marius Amundsen satte ballen inn bak egen keeper og fastsatte sluttresultatet til 2-0.

Mandagens kampstart ble noen minutter forsinket, etter at Lillestrøm-fansen hadde fyrt opp bluss inne på stadion.

Dommer Svein Oddvar Moen valgte å vente med å sette i gang kampen, som hadde en fantastisk atmosfære, til tross for et halvglissent Ullevaal.

SCORET: Her setter Alexander Mathisen inn 1-0 for Vålerenga på straffespark.

Mangler målscorere
Kun tre av Lillestrøms spillere i startoppstillingen hadde scoret mål denne sesongen.

Lagets toppscorer, Erling Knudtzon, sto med syv scoringer før mandagens storkamp, og Lillestrøm var nok nødt til å satse på at enten ham eller Imoh Fred Friday, med tre nettkjenninger denne sesongen, skulle finne veien til nettmaskene.

Det var en smånervøs åpning på kampen, hvor begge lag lå og kjente litt på hverandre.

Etterhvert tok vertene over kommandoen i førsteomgangen, og de produserte et par halvsjanser, regissert av en frisk og opplagt Ghayas Zahid.

Ved et par anledning utover i omgangen kom Vålerenga på noen raske overganger, anført av Zahid og Deshorn Brown, men det nærmeste vertene kom var ved et halvfarlig skudd av jamaicaneren som Lillestrøm-keeper Arnold Origi enkelt ryddet opp i.

Klønete Knudtzon
Vålerenga gikk ut i et høyt tempo i andreomgangen, og allerede etter fem minutter ble Ruben Kristiansen vakkert flikket i gjennom av Deshown Brown.  Knudtzon kom for sent inn i taklingen og la venstrebacken i bakken. Dommer Moen valgte korrekt å tildele hjemmelaget straffespark.

Alexander Mathisen var iskald og satte straffesparket kontakt inn bak en sjanseløs Arnold Origi.

RØYKLAGT: Ullevaal Stadion var røyklagt etter at Lillestørm-fansen fyrte opp bluss rett før kampstart.

Lillestrm så ut til å våkne etter å ha havnet bak, og minuttet etter scoringen var de farlig frempå.

Fred Friday fant Simen Kind Mikalsen på sekstenmeteren. Mikalsen sto helt upresset, men en elendig avslutning gikk langt over Sascha Burchert i Vålerenga-målet.

Drøyt 20 minutter ut i andreomgangen ble kampen på mange måter punktert.

Mathisen slo et lavt og hardt innlegg inn i feltet, som Lillestrøm-forsvarer Marius Amundsen forsøkte å klarere. Midtstopperen var uheldig og sleivet ballen inn i eget mål.

Lillestrøm forsøkte å presse fremover i banen og slå tilbake, men Vålerenga hadde full kontroll på kampen.

Flere scoringer ble det ikke, og Vålerenga klatret dermed opp på andreplass i Tippeligaen, seks poeng bak Rosenborg på topp.

Lillestrøm sliter i motsatt halvdel, etter mandagens tap, og de har kun fem poeng ned til  nedrykksplass.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!