Sunday, January 17, 2016

Call rescuer Christensen little football goalkeeper – Aftenposten





sport-match

KATOWICE (Aftenposten): Da Norge slo Kroatia 34-31 ble B-puljen i håndball-EM helt åpen. Norge kan gå videre til hovedrunden med full pott – hvis Kroatia slår Island – eller bli slått ut av Hviterussland tirsdag.

– Det er ikke så lett å score på Espen på treningen en gang. Han har en litt uortodoks stil, står uvanlig teknisk og ligner litt på en fotballkeeper, sier Christian O’Sullivan. Han var klar for å gi romkameraten mye ros på hotellrommet søndag kveld.

– Det er ikke overraskende at han spiller så godt. Han har det høyeste redningssnittet i den danske ligaen, og han var veldig god også da vi møtte Lugi, der han sto før han dro til Danmark, sier Kristianstad-spiller O’Sullivan. Han fortjener selv mye ros.

Sander Sagosen er utpekt som Norges leder, men trønderen har foreløpig bommet mer enn han har truffet. Christian O’Sullivan viser at Norge har flere som kan styre spillet. Og score. Den tidligere BSK-gutten scoret to av Norges fire siste mål.

Første siden VM 2005

Ja, heltene ble mange ettersom Berge traff med sine bytter. Harald Reinkind holdt Norge inne i kampen i første omgang da kroatene greide å presse Norges spill inn mot midten. Han scoret fem på ni forsøk.

– Vi prøvde på treningen lørdag å trene på å sette opp spillet på høyre side. Det er ikke så ofte vi møter 5-1-forsvar. Jeg syntes vi fikk vist at vi kan møte også offensive forsvar, sier Reinkind, som ble erstattet av Kent Robin Tønnesen i annen omgang. Han skriver heller ikke søknader før han fyrer løs. Med fem treff på syv forsøk fikk han vist at det ikke var noen tilfeldighet at han kom på årets lag i Bundesliga i fjor.

Tønnesen satte blant annet inn det siste målet drøye minuttet før slutt og var slik sett mannen som satte spikeren i kisten og sikret Norge den første mesterskapstriumfen mot Kroatia siden 28–25 i VM i Tunisia i 2005. På hjemmebane i EM tre år etterpå hadde vi også kroatene på gaffelen, men en mann ved navn Ivano Balic gjorde at det bare ble nesten. I går var nesten-ordet helt uaktuelt.





– Fikk energi fra tribunen

Espen Christensen ble likevel den viktigste mannen – fordi målvakten i håndball har nesten alt å si i håndball. Etter at Ole Erevik hadde reddet bare fire skudd i første omgang, reddet Christensen fire i løpet av de første seks minuttene av annen omgang.

– Jeg kom fint i gang. Fikk energi fra tribunen og spredte energi til laget, analyserer GOG Svendborg-keeperen, som avsluttet med å redde en straffe fra eksperten på sånt, Zlatko Horvat.

Da hadde Norge gått fra 16–17 ved pause til 21–19 etter ni minutter av annen omgang. Så vendte Kroatia til 24–22 kvarteret før slutt. Norge kom tilbake med 30-28, Kroatia utlignet, men de siste fem minuttene tilhørte O’Sullivan, Sagosen og Tønnesen på banen – Christensen i mål.

– Vi hadde viljen. Vi ville vinne, forklarer O’Sullivan.

Det er bare å kjøpe inn valium til tirsdagens puljeavslutning!

LikeTweet

No comments:

Post a Comment