Monday, January 25, 2016

Pissed Berge by Norwegian nerve drama – Dagbladet.no

• Makedonia – Norge 31-31 (17-13)

KRAKOW (Dagbladet): Norge var i store problemer mot Makedonia i kveldens uhyre viktige oppgjør i den polske storstua Tauron Arena. Etter å ha ligget både fire og fem mål bak, kriget de norske spillerne seg imidlertid tilbake i kampen mot slutten av andre omgang.

På tampen av kampen var Norge også nær ved å avgjøre, men bataljen endte til slutt med 31-31.

Trener Christian Berge var tydelig frustrert på den norske benken. Etter sidebytte pådro landslagssjefen seg blant annet et gult kort for oppførselen sin og etter kampen var han også raskt borte og pratet med dommerne.

- Jeg ønsker ikke å si noe om dommerne, sier Berge til TV 3 etter kampen.

- Ingen kommentar, sier Christian O’Sullivan til TV 3.

I trøbbel

Norge havnet bakpå allerede fra start av i oppgjøret. I første omgang tok de norske gutta en rekke dårlige valg offensivt, noe man ikke har sett tidligere i mesterskapet.

Samtidig som Kent Robin Tønnesen, Magnus Jøndal og lagkameratene slet med å finne åpningene i det makedonske forsvaret, hadde de også store problemer med å sette opp sitt eget. Det ble advart mot Kiril Lazarov på forhånd fra eksperthold – og den 35 år gamle stjernespilleren viste ettertrykkelig hvorfor.

Med 11 scoringer, to av dem lekne straffekast over hodet på Espen Christiansen i andre omgang, herjet han med Norge gjennom hele kampen.

Som siste ledd i den norske defensiven sto nevnte Christensen. Etter å ha storspilt tidligere i mesterskapet, slet dessverre Stavanger-karen stort med å stoppe de makedonske spillerne i kveldens oppgjør. Før Christensen ble erstattet av Ole Erevik 13 minutter og ble sittende på benken resten av førsteomgangen, hadde han en redningsprosent på null. Stort bedre ble det heller ikke etter hvilen.

Reiste seg

Ti minutter ut i andre omgang var Norge i ferd med å bli ydmyket, noe som oppildnet tusenvis av polakker på tribunen i mektige Tauron Arena i Krakow.

Makedonsk seier ville nemlig sende Polen til semifinale med seier mot Hviterussland seinere i kveld. Det ønsket imidlertid de norske gutta å forhindre.

Med et stadig tettere forsvarspill og et langt mer effektivt angrepsspill kjempet også Norge seg tilbake i kampen. Med under 15 minutter igjen å spille sto det plutselig likt på den massive lystavla hengende over parketten.

Dramatisk

På tampen av kampen utviklet oppgjøret seg til å bli et nytt nervedrama. Med ett minutt og 50 sekunder igjen på klokka sto det helt likt – 31-31.

En seier ville betydd mye for Norge, men selv om de rødkledde gutta kjempet heroisk klarte verken de eller Makedonia å avgjøre til sin fordel.

Dermed endte det med ett poeng til hvert av lagene, noe som er fordel Polen og Frankrike i kampen om avansement til semifinalene i EM.

‘; }); $ ( ‘#related-’+woId+’ div.related_items’).html(items); //saveElementAjax(Ext.get(woId)); }; $ (document).ready( function() { //if ($ (‘#doc’).find(‘.related-container’).size() == 0) $ .ajaxSetup({ cache: false }); $ .getJSON( ‘http://www.kjendis.no/2.0/lib/relatedarticles.functions.php5?jsoncallback=?’, { limit : 4, tags : ‘sport’, id : 123, articleId: 42887694 }, fetchRelatedArticles ); });