Saturday, January 23, 2016

Lie Hansen: – Christmas Eve and birthday at once – Aftenposten





sport-match

POLEN-NORGE 28-30:

KRAKOW (adressa.no): EM-prestasjonene til Espen Lie Hansen har ikke vært bedre enn middels pluss i det innledende gruppespillet.

BØRSEN: Tre spillere får ni på børsen etter Polen-bragden (krever innlogging)

11 scoringer på 22 forsøk på de tre første kampene fikk storskytteren til å si til lagkameratene at han bare hadde tatt det med ro i gruppespillet, men at det nå skulle løsne.

Den spådommen traff han åpenbart med.

Håndballsensasjonen åpner for noe som ikke har skjedd Norge på 44 år 

Det var full spiker fra start, og Bregenz-proffen fyrte av skudd etter skudd – uten tanke på at han bommet på to av de første fire avslutningene. De neste fire ble dunket i nettet på mer eller mindre imponerende vis.



Og til slutt sto han med åtte scoringer på elleve forsøk i den meget imponerende 30-28-seieren over vertsnasjon Polen.

Norsk sjokkseier i Polen: – Jeg tror nesten ikke det er sant

- Det var både julaften og bursdag på én gang. Dette var moro, sier Lie Hansen om sin egen kamp.

Gode børskarakterer

Han blir belønnet med 9 av 10 mulige på børsen av både 100% Sport og VG.

- Det er jo gøy. Det er ikke hver dag man får det, sier han, og er enig i at han gjorde en solid forestilling.

- Den er høyt oppe på listen over de beste landskampene jeg har spilt. Jeg tror den er topp tre, for å si det sånn, sier han.

15 000 elleville polakker bød opp til fest i Tauron Arena lørdag kveld, men noen av gjestene ble festbremser for hjemmefansen.

Etter en litt trøblete start tok Norge tak i kampen, og var i føringen gjennom hele andre omgang. Og nå står Norge med seks poeng av seks mulige i hovedrunden. Da er det lov til å begynne å snakke om semifinalemulighetene – selv om det gjenstår oppgjør mot både Makedonia og knallsterke Frankrike.

- Vi begynner å stikke den ene foten inn i semifinalen, føler jeg. Vi må kose oss med kampen og en Pepsi Max i kveld, og så konsentrerer vi oss om Makedonia fra i morgen. Vi må ikke ta helt av, sier Lie Hansen.

- Tenker Makedonia

Det maner også landslagssjef Christian Berge om.

- Vi er i en bra situasjon, men jeg tenker på Makedonia nå. Det er også en tøff motstander, så det krever nullstilling fra vår side, sier han.

Samtidig passer han på å rose spillerne sine etter tomålsseieren over Polen.

- De viser en selvtillit i dag som er noe ekstra. Alle sammen leverer samtidig. Vi snakket om det i trenerteamet på forhånd, at vi manglet den kampen der alle leverte. Den fikk vi litt her. Spillerne gjør en fantastisk innsats utpå her, det gjør de virkelig, sier han.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment