Saturday, January 30, 2016

Therefore do not go Petter Northug final stage – Aftenposten





sport-match

TROMSØ: Søndag går årets stafetter i NM på ski, og det blir med visse forandringer på laget til tittelforsvarer Strindheim.

Petter Northug (30) gikk trondheimsklubben inn til gull på ankeretappen i fjorårets NM på Røros. I Tromsø på søndag er det imidlertid lillebror Even Northug (20) som skal gå siste etappe for trønderne.

Lars Ove Aunli åpner for Strindheim, mens Petter Northug skal gå andreetappen for laget som må finne seg i å være en outsider i årets stafett.

- Det stemmer at Even skal gå siste og Petter andre, bekrefter sportslig leder i Strindheim, Ole Thonstad, overfor Adresseavisen.

Mellomste bror Tomas har slitt med form og sykdom i år, og har reist hjem fra årets NM.

Thonstad begrunner valget på denne måten:

- Even mangler fortsatt litt på å klare å være med de beste, som Hans Christer Holund, på distanse. Så for å være med og helst ha en luke før siste etappe setter vi opp Petter på andreetappen, sier den sportslige lederen.



Han har uansett ikke den store troen på repetisjon av fjorårets gull.

- Jeg tror nok at Lyn blir for sterke uansett, sier Thonstad.

Landslagsløper Holund skal altså gå andreetappen for Oslo-klubben. Han har med seg Jonas Udjus Frorud på førsteetappe og Simen Hegstad Krüger på siste etappe.

LES KOMMENTAREN

Petter Northug var i godt humør etter lørdagens seier på 30-kilometer, og spilte ned sjansene for sitt lag foran stafetten.

- Skal vi være med og kjempe om gullet burde jeg gått flere etapper. Lars Ove har slitt litt, så jeg har spurt faren hans, Ove Aunli, om han kan ta en etappe, spøkte kongepokalvinneren.

Northug beskrev forholdet mellom trondheimsklubbene – og erkerivalene – Strindheim og Byåsen slik:

- En typisk Strindheim-løper er en som gir seg etter videregående skole for å satse på ski. Byåsen-løperen er den flittige som tar med skolegangen langt ut i 30-åra, og ikke får det til på noen plan. Det er blitt en krig når de to klubbene møtes. For mange handler NM-stafetten om gull, sølv og bronse. For Strindheim handler det om å slå Byåsen.

NM-stafetten starter søndag kl. 12. Her er noen av de øvrige lagene som forventes å kjempe om medaljene på herresiden:

Leksvik: Andreas Myran Steen, Kristian Tettli Rennemo, Anders Tettli Rennemo.

Varden Meråker: Emil Iversen, Gaute Iversen, Jørgen Sæternes Ulvang.

Lillehammer: Martin Løwstrøm Nyenget, Daniel Stock, Håvard Solås Taugbøl.

Henning Skilag: Eirik Lorentsen, Ole-Marius Bach, Daniel Myrmæl Helgestad.

Byåsen IL: Fredrik Riseth, Martin Riseth, Sivert Grøtan Eriksen.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment