Tuesday, January 26, 2016

Failure of “world’s best” – Kristoffersen can copy the legend – Aftenposten





sport-match
  • Husker du Ingemar Stenmark, Alberto Tomba og Hermann Maier? Nå sammenlignes Henrik Kristoffersen med alpinlegendene.

Før det prestisjetunge slalåmrennet i Schladming snakket “alle” om duellen mellom Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher. Det skilte kun tre hundredeler mellom dem i Kitzbühel for to dager siden.

Men da første omgang var ferdig snakket “alle” om tyske Felix Neureuther, som fra startnummer 1 kjørte fantastisk i slalåmsportens svar på Wembley.

Kristoffersen på startnummeret bak kjørte tilsynelatende feilfritt, men i bratthenget midtveis tapte han veldig mye tid, og avstanden i mål var på ett sekund og ti hundredeler.

Men Kristoffersen hadde likevel ikke kjørt så svakt. Den enorme mengden av hjemmetilskuere hadde enorme forventinger til startnummer 4, Marcel Hirscher. Men østerrikeren var en gedigen skuffelse på hjemmebane, og kjørte i mål 2,59 sekunder (!!!) bak suverene Neureuther. Hirscher, som har vunnet den totale verdenscupen sammenlagt de fire siste årene, stormet ut av målområdet, tydelig oppgitt over egen innsats.

Da de 15 første hadde kjørt i første omgang lå Hirscher sensasjonelt på nest sisteplass!

Avstanden mellom Neureuther og Kristoffersen er på 1,10, som naturlig nok er mye å hente inn. Men Kristoffersen er kjent for sine meget sterke andreomganger. Han har definitivt fortsatt muligheten til å vinne i Schladming.

Da de beste hadde kjørt i første omgang lå Kristoffersen på tredjeplass. Lagkamerat Sebastian Foss Solevåg ligger på niendeplass.  Jonathan Nordbotten er nummer 13. Finaleomgangen starter kl. 20.45 og den kan du følge her.



Det var i østerrikske Schladming det norske slalåmfantomet fikk sitt ordentlige gjennombrudd, da han vant kveldsrennet foran 50.000 elleville tilskuere noen få uker før OL i Sotsji.

Kristoffersen var favoritt til å vinne i Schladming igjen i kveld. Han hadde vunnet fem av de seks slalåmrennene i verdenscupen tidligere denne sesongen. Med en ny triumf i Schladming ville Kristoffersen være den med flest verdenscupseire i slalåm i en og samme sesong siden Alberto Tomba klarte det i 1994/95, for ordens skyld det første leveåret til Henrik Kristoffersen.

Rekorden i en og samme sesong er på syv slalåmseire, som både Tomba, Ingemar Stenmark og Marc Girardelli klarte.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri:

 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment