Monday, August 18, 2014

Ingebrigtsen require more resources – ABC News

Henrik Ingebrigtsen var så å si alene om å levere for Norge i friidretts-EM. Nå krever han at forbundet gir han større ressurser. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Henrik Ingebrigtsens EM-sølv var ett av få norske lyspunkt under mesterskapet i Zürich. Nå krever teamet rundt 23-åringen mer støtte fra friidrettsforbundet.

Ingebrigtsen innfridde og løp inn til sølv på 1500-meteren søndag.

Rogalendingen er utvilsomt Norges største friidrettsstjerne for tiden, men per i dag jobber han og trenerapparatet anført av pappa Gjert på et magert budsjett.

– Han viser igjen hvem som er kongen i norsk friidrett. Vi kan ikke leve som nå, fra år til år. Vi må ha skikkelige rammer som vi kan være fornøyde med. Jeg vil trappe ned (sivil heltidsjobb) de neste årene for å følge opp. Vi har aldri vært der på grunn av pengene. men vi må ha dekket utgiftene våre, sier Gjert Ingebrigtsen til VG.

Ifølge avisen hadde Henrik Ingebrigtsen brukt opp midlene fra Norges Friidrettsforbund for sesongen allerede fire uker før EM. Konsekvensen ble at lillebror Filip ikke hadde fysioterapeut tilgjengelig mot slutten av oppkjøringen til mesterskapet.

Friidrettspresident Sverre Arne Hansen lover at Ingebrigtsen skal få større ressurser, slik at han kan satse skikkelig fram mot Rio-OL om to år.

– Det blir større trykk rundt Henrik nå. Han er selvfølgelig på toppen av listen. Vi kommer helt sikkert til å bli enig, sier Hansen til VG.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment