Friday, August 15, 2014

Martin (15) with three assists in the estate-owner – VG

KRISTIANSAND (VG) (Start-Strømsgodset 2-3) Martin Ødegaard (15) sto bak alle tre målene da Strømsgodset kunne reise hjem med tre poeng i sekken fredag kveld.

Ti minutter før slutt ble banens gigant – 15 år gamle Ødegaard – byttet ut, til rungende applaus fra hjemmepublikummet (!) i Kristiansand.

- Det er hyggelig det. En fin gest, sier stortalentet til VG etter kampen.

Start kunne knapt fått en bedre åpning på kampen. Et hjørnespark ble stusset bak i feltet, der fikk kraftpluggen Bismark Acosta stå helt alene og heade inn 1-0 allerede i det fjerde minutt.

VG Live:Vi fulgte kampen minutt for minutt!

Strømsgodset holdt på å svare like etter. Martin Ødegaard dro fint av en mann på hjørnet av 16 meter. Han prøvde å legge ballen over Håkon Opdal, men keeperen fikk slått den i tverrligger og til corner.

Ufortjent utligning

I det 24. minutt var det en annen Bismark som skulle tegne seg på scoringslista. Bismark Boateng fikk ballen etter en flott hælflikk fra Martin Ødegaard. Fra 20 meter og på direkten plasserte han ballen vakkert nede i Håkon Opdals venstre hjørne, og dermed hadde Strømsgodset utlignet noe ufortjent.

For Start var beste de første 20, og var farlig frempå ved flere anledninger.

Tidligere Brann-spiller Seyi Olofinjana kunne sendt Start opp i en ledelse da han dro av en mann og fikk avslutte fra 14 meter, men skuddet ble blokkert.

Ødegaard-show

Syv minutter før pause ble det stille hos hjemmefansen i Kristiansand. Martin Ødegaard dro vakkert av en mann, før han skrudde ballen inn i feltet. Ballen gikk under et Start-ben, før Marvin Ogunjimi flikket den i mål.

Lagene gikk til pause med kraftig pipekonsert fra hjemmepublikumet.

De første 15 minuttene av andre omgang var preget av mange feil, spesielt fra hjemmelagets side. Feilpasninger ga Strømsgodset flere muligheter, men ingen av dem ble omsatt i mål.

Martin Ødegaard fant masse ro fra sin høyre kant, og spilte lagkameratene frem til flere gode hold. Spesielt burde Ogunjimi satt ballen i mål da han kom alene gjennom med Håkon Opdal, som gjorde en god redning. Dermed sto belgieren med det ene målet i kampen.

Helt til Martin Ødegaard leverte sin tredje målgivende pasning for kvelden. Et hjørnespark fra stortalentets venstreben landet på hodet til Marvin Ogunjimi som satte inn sitt andre for kvelden.

- Jeg har spilt bedre kamper enn det her tidligere, men det ble jo tre assist, så da er jeg fornøyd, tillegger han.

Tenker ikke på landslaget

15-åringen sier han ikke har tenkt noe på tirsdagens landslagsuttak, og mener selv det kanskje er tidlig å bli tatt ut.

- Jeg har ikke fokusert noe på det. Det ville selvfølgelig vært en drøm som går i oppfyllelse, sier han.

- Føler du deg god nok?

- I visse kamper føler jeg at jeg har nivået inne, men foreløpig synes jeg at jeg må vise det i flere kamper.

David Nielsen har ikke hørt noe fra landslagssjef Per Mathias Høgmo, og vil ikke begi seg ut på noen diskusjon om Ødegaard bør tas ut.

- Det der er Per Mathias Høgmos bord og ikke min oppgave, sier Nielsen til VG.

- Men mener du han bør tas ut?

- Jeg kommer ikke til å kommentere det, sier Nielsen.

Han var godt fornøyd med Ødegaard, men like fullt lagprestasjonen som førte til seier i Kristiansand.

- Vi fremstår som vi gjerne vil gjøre. Vi har flere spillere i dag som står frem, sier Nielsen.

Mislikte Ødegaard-applaus

Start-trener Mons Ivar Mjelde mener det var merkelig at sørlendingene på tribunen applauderte av en motspiller.

- Det er rart at det skjer. I den posisjonen vi er i nå trenger vi støtte, sier Mjelde om at Martin Ødegaard fikk størst applaus fra hjemmepublikummet.

To minutter før full tid tente Ernest Asante et nytt håp for vertene da han hamret ballen i mål fra 16 meter etter et godt forarbeid av Alexander Lind.

Start prøvde å sette inn en sluttspurt, men David Nielsens menn kunne til slutt juble for tre poeng.