Friday, August 22, 2014

Simeone expelled when Atlético won the Super Cup after historic victory – VG

(Atlético Madrid – Real Madrid, 1-0, sammenlagt 2-1) Mario Mandzukic brukte 79 sekunder på å finne nettmaskene i den avgjørende Supercup-kampen. Det holdt helt inn.

Dermed er Atlético Madrid vinner av den spanske Supercupen, for Diego Simeones taktikk holdt hele veien inn mot laget Atleti tapte Champions League-finalen mot – det på tross av at den karismatiske treneren selv ble utvist etter 25 minutter.

Se sammendrag nederst i saken!

Real Madrid var nære, men klarte aldri å finne veien forbi keeper Miguel Moyá, og ifølge tall fra Opta var det Iker Casillas sitt første tap mot naborivalen på 28 forsøk.

Og mens Real Madrid-kapteinen sto slukøret igjen, jublet hele Vicente Calderón – for seier og for Supercup-tittel, klubbens andre av akkurat det slaget.

Drømmestart

<p>MATCHVINNER: Mario Mandzukic ble matchvinner med sin scoring etter 79 sekunder. Her får han selskap av Antoine Griezmann, som headet ballen gjennom til kroaten.</p>

MATCHVINNER: Mario Mandzukic ble matchvinner med sin scoring etter 79 sekunder. Her får han selskap av Antoine Griezmann, som headet ballen gjennom til kroaten.

Foto: Andres Kudacki, Ap

Los Rojiblancos skaffet seg et glimrende utgangspunkt før den avgjørende Supercup-kampen da de utlignet rett før slutt på Santiago Bernabéu for et par dager siden. 

Og hvis 1-1-resultatet på bortebane var bra, så var kveldens Atlético-start på hjemmebane enda bedre.

For allerede etter 79 sekunder lå ballen i nettet bak Iker Casillas i Real Madrid-buret. 1-0 til hjemmelaget var et faktum nesten før publikum fikk summet seg på tribunen.

Da hadde målscorer Mario Mandzukic luktet farligheten etter at nysigneringen Antoine Griezmann (176 cm) regelrett gruset Sergio Ramos (183 cm) i en hodeduell, og spissen dunket ballen kontant inn i nettet bak Real Madrid-keeperen.

Med det viste han at savnet etter storscorer Diego Costa kanskje ikke blir så stort som Atleti-fansen først forventet.

Khedira med ulovlig fravær

Real Madrid startet uten Cristiano Ronaldo og utenfor troppen var også Sami Khedira og Ángel Di María. Fraværet av de to sistnevnte har satt fart på ryktebørsen om at de forlater hovedstadsklubben innen overgangsvinduet stenger.

Tyskeren, som dro til hjemlandet uten tillatelse fra klubben for å se sin bror spille kamp, er sterkt linket til Bayern München, mens argentineren på sin side er linket til både Paris Saint-Germain og Manchester United. Ifølge de siste rapportene virker den engelske klubben å lede racet om hans signatur.

Nok av stjerner på banen

Real Madrid stilte imidlertid ikke et svakt lag av den grunn. James Rodríguez, Luka Modric, Gareth Bale og verdensmester Toni Kroos var blant stjernene de hvitkledde stilte, men mot det sterke kollektive til Atlético, som heller ikke er blottet for store navn, gikk det trått i starten.

Kampuret bikket 20 minutter før Real Madrid fikk sin første virkelig store sjanse, men da var Miguel Moyá raskt nede på forsøket fra Rodríguez og reddet på glimrende vis.

Simeone utvist

Ikke lenge etterpå var det ny dramatikk på Vicente Calderón. Juanfran hadde fått en liten trøkk, og det tok litt tid før han fikk lov til å komme inn på banen igjen.

Det likte ikke trener Diego Simeone.

Artikkelen fortsetter under bildet.

<p>UTVIST: For andre gang mot Real Madrid, ble trener Diego Simeone nødt til å gå til tribunen for å få med seg resten av kampen.<br/></p>

UTVIST: For andre gang mot Real Madrid, ble trener Diego Simeone nødt til å gå til tribunen for å få med seg resten av kampen.

Foto: Dani Pozo, Afp

Tydelig opphisset og full av gestikuleringer valgte han å klaske løst til bakhodet på fjerdedommeren og ble belønnet med utvisning. Den avgjørelsen valgte han å klappe ironisk til.

– Kjenner jeg det spanske forbundet rett, kan han vente seg en lang karantene der. Jeg blir overrasket hvis han leder laget i seriepremieren, sier C More-kommentator Petter Veland idet argentinske Simeone må sette seg etter 25 spilte minutter.

Flere sjanser

Real Madrid styrte spillet ut omgangen, men hverken Gareth Bale eller James Rodrígeuz klarte å sette Moyá på videre prøver. Også Atlético var nære ny scoring før pause, men Raúl García klarte ikke styre headingen på mål fra bare fem meters hold etter en corner.

Om Raúl García var nære scoring før pause, var han enda nærmere i starten av andre. Tverrliggeren sto i veien for hans første forsøk og det andre var ikke langt unna treverket til Casillas.

Selv Cristiano Ronaldo kunne ikke gjøre noe med Atlético i den halvdelen han spilte – et skudd rett på Moyá fra distanse var det nærmeste han kom.

Det var heller hjemmelaget som var nærmest scoring i den andre omgangen, for Atlético-kollektivet klarte på glitrende vis å nøytralisere Real Madrid.

Helt på tampen ble også Luka Modric utvist etter å ha mottatt sitt andre gule kort for dagen. Det er hans første utvisning for Real Madrid.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og dermed ble Mandzukic’ scoring avgjørende. 

Og selv om Diego Simeone befant seg på tribunen under mesteparten av kampen, gestikulerende og vandrende frem og tilbake, var det uten tvil en taktisk seier signert argentineren.

– Det er ikke et tre som vokser inn i himmelen, men det er en del av treet som Diego Simeone har sådd i Atlético. Det er bare å ta av seg hatten og bøye seg i støvet for de prestasjonene han skaper gang på gang på gang, utbrøt Petter Veland etter at kampen var ferdig og Simeones femte trofé for klubben var sikret.

Historisk seier

Seieren var imidlertid ikke bare en seier som ga Atlético sammenlagtseieren i den spanske Supercupen.

For første gang siden 12. juni 1999 hadde Atlético slått naboen i nord på hjemmebane. Og ikke nok med det, for for første gang på 23 år gikk Atlético av Vicente Calderón mot Real Madrid uten å slippe inn mål.

PS! La Liga-begynner 19.00 med Málaga mot Athletic Bilbao, og i lørdagens avisutgave kan du lese VGs La Liga-tips.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment