Monday, August 18, 2014

‘Shampoo’ – Uniquely unadorned – VG

JORDAL AMFI (VG) 1000 timer råstoff blir til ti timer usensurert hockeyliv på – og veldig langt utenfor – isen i TV-serien «Iskrigerne».

- I starten tenkte jeg litt på at det var et kamera tilstede i garderoben da jeg sto og skrek til spillerne, men etter hvert blir man bare vant til det, sier Vålerenga-trener Espen Knutsen til VG.

I ett år har «Shampo» og resten av Vålerenga-leiren gitt TV2s kamerateam ubegrenset tilgang. Ikke bare på Jordal Amfi, men også på hjemmebane, arbeidet, skolen og til og med på sykehuset der treneren selv, hovedpersonen i serien, ble far for tredje gang kun én time før den tredje NM-finalen mot Stavanger i vår.

Treneren sier han husker lite av det han selv har sagt i løpet av sesongen, men tror likevel serien blir «jævlig morsom».

- Det er ekte vare hele veien. Mye banning og uttrykk. Men det tror jeg også man er helt avhengig av det for at folk skal syns det er kult. Det er helt unikt usminket. Hvis vi bare skulle spist havregrøt hadde det blitt kjedelig, sier «Shampo».

Ikke bare for hockeyfans

Selv har ikke Vålerenga-leiren sett mer av den kommende serien enn de tre minuttene VG fikk tilgang på VIP-rommet på slitne Jordal Amfi til i går ettermiddag – dagen før TV 2s høstlansering i Bergen.

<p>VISER DET MESTE: VIFs Rasmus Juell.<br/></p>

VISER DET MESTE: VIFs Rasmus Juell.

- Vi er veldig fornøyd, og mye skyldes innpasset vi har fått, og tilliten de har vist oss. Den tilliten må ligge i bunnen på en TV-produksjon som dette. Og det blir også på godt og vondt. Kameraene har ikke forlatt rommet når spillerne eller andre har vært i dårlig humør eller uheldige ting har skjedd med laget. Dette er ikke laget spesielt for hockeyfans. Dette er en dokuserie som skal underholde både de som elsker hockey og som ikke kjenner sporten så godt. Det er en underholdningsserie fra et sportsmiljø, sier produsent og regissør Vegard Normann.

I tillegg til treninger og kamper, der spillerne har spilt med mikrofon, og generelt garderobeliv vil man i «Iskrigerne» blant annet få se spillerne på fylletur på klubbdirektørens hytte, tilsvarende reise til Marbella, scootertur med en nesten-ulykke som lurer ledelsen, en rasende Glenn Jensen som skjeller ut medspillerne, Morten Ask som sender alle andre enn spillerne på gangen (minus fotografen) for å holde et oppvaskmøte og episoden som endte med at Eric Chouinard fikk sparken.

Filmer mulig sesong to

VIF hevdet den gang klubben og den tidligere NHL-spilleren ble enige om å avslutte kontrakten, men som man også får se i serien gir «Shampo» beskjed om at han skal ut etter å ha sagt «fuck off» til treningen i boksen.

- Jeg var litt feig og snill, men Espen mente nærmest at han burde få gå til Gardermoen til fots, sier direktør Jan Tore Kjær.

«Shampo» fleiper med at direktøren bør klare å doble budsjettet dersom TV-serien blir en suksess, men Kjær tror det er mest å hente dersom det blir laget nok en sesong og VIF-spillerne blir de største hockeykjendisene i Norge sammen med Mats Zuccarello. Planen var å lage 12 episoder, men man endte med nesten det dobbelte i tillegg til at filmingen av det som kan bli sesong to allerede er i gang.

- Man blir jo sikkert mer profilert nå, men det har vi ikke tenkt så mye på. Guttene fra andre lag jeg har snakket med seier man aldri kunne laget noe liknende i noen annen klubb enn Vålerenga, men jeg tror dette blir positivt for hele Hockey-Norge, sier Vålerenga-løper Jonas Oppøyen.

PS! Den første av de 20 episodene vises på TV 2 Zebra 10. november.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment