Tuesday, April 28, 2015

Barcelona approaching goldeffects – Nettavisen

Super-trioen rundet 100 mål sammen tirsdag kveld.

Barcelona rundspilte Getafe i den spanske toppserien i fotball tirsdag. Med 6-0-seier satte laget press på serietoer Real Madrid.

Overraskende var det ikke at Barcelonas stjernetunge angrepsrekke raskt kom i fokus hjemme på Camp Nou. Bare ni minutter var spilt da Lionel Messi fant spisskompis Luis Suárez inne i feltet. Uruguayaneren ble lagt i bakken før han rakk å avslutte og ble belønnet med straffespark. Messi fulgte opp med å gjøre en «Panenka» og lobbet ballen midt i mål.

Den spesielle måten å løse et straffespark på har fått navn etter den tsjekkiske legenden Antonin Panenka. Han ble den første til å lobbe ballen fra straffemerket og i mål under EM-sluttspillet i 1976.

Straffescoringen var bare begynnelsen på en ydmykende kveld for Getafe.

3-0-målet var de tre Barcelona-spissenes fulltreffer nummer 100 denne sesongen. Den slags statistikk kan bare én av klubbens tidligere angrepsrekker vise maken til. Thierry Henry, Samuel Eto’o og Messi endte på nettopp 100 mål i 2008/09-sesongen.

Det var inntil tirsdag klubbrekord.

Mot Getafe havnet rekorden på nye hender. Etter at veteranen Xavi hadde gjort 4-0 på et vakkert langskudd, skrudde Luis Suárez inn kveldens femte mål fra distanse på tampen av første omgang. Perlene sto regelrett i kø på Camp Nou.

Etter det tok hjemmelagets foten av gasspedalen. Dermed endte kampen 6-0.

Storseieren betyr at Barcelona har fem poengs forsprang til Real Madrid i kampen om ligagullet. Gullrivalen fra den spanske hovedstaden møter Almeria hjemme på Santiago Bernabéu onsdag. Der er trolig bare seier godt nok dersom gullhåpet fortsatt skal leve.

Martin Ødegaard er med i Real-troppen til kampen og kan få sin debut for mannskapet til Carlo Ancelotti. (©NTB) (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!