Tuesday, April 28, 2015

Now they can say goodbye to the Champions League – Nettavisen

Michael Dawson senket Liverpool.

Liverpool så mesterligatoget reise sin vei tirsdag kveld etter at laget tapte 0-1 borte mot Hull.

Scoring av Michael Dawson i første omgang ble avgjørende for hjemmelaget som tok et langt steg mot fornyet Premier League-kontrakt med tre poeng.

- Det er elendig. Det er forferdelig dårlig. Nå er sesongen i praksis over, sier fotballskribent Thore Haugstad i TV2 sitt Premier League-studio.

Liverpool har tatt fire poeng av 15 mulige de siste kampene. Laget fikk en knekk etter tapet mot Manchester United, mener studioet.

- I dag møter de det nest dårligste hjemmelaget i Premier League. Hull er et grusomt hjemmelag. I dag er det to-tre som får godkjent på Liverpool, sier Aleksander Schau.

Matchvinner Michael Dawson var selvfølgelig en fornøyd mann etter kampen.

- Dette var et massivt resultat for oss. Folk har avskrevet oss, men troen og engasjementet i garderoben har gjort at vi har tatt seks poeng de siste to kampene. Selvtilliten er skyhøy og det så man i dag, sier Michael Dawson.

Liverpool-sjef Brendan Rodgers var skuffet etter kampslutt.

- Det er en kamp hvor vi har mye ball, men ikke er i nærheten av å score. Vi hadde noen gode angrep, men vi var aldri i nærheten i deres 16-meter. Jeg er skuffet over deres mål ettersom vi hadde mange menn i boksen. Vi er frustrerte fordi vi hadde ballen mye og burde skapt mer, sier Rodgers.

Han gir ikke opp Champions League enda.

- Jeg blir spurt om det etter hver kamp, og jeg blir spurt fordi du vet det blir vanskelig. Vi kan ikke tenke på det og må fokusere på neste kamp, sier han.

Sjanser til begge lag
Hvis Liverpool skulle ha noe håp om Champions League-spill neste sesong, måtte Hull bli slått på KC Stadium tirsdag kveld.

Men det var hjemmelaget som åpnet friskest. Sone Aluko kommer nedover på venstrekanten og legger nydelig inn til en umarkert Dame N'Doye, men Liverpool-keeper Simon Mignolet redder headingen fra senegaleseren.

Etter 20 minutters spill skulle Liverpool få sin første sjanse etter et smart cornertrekk. Jordan Henderson legger lavt inn i feltet og Phillipe Coutinho smeller til på halvvolley, men skuddet blir reddet mesterlig av Steve Harper i Hull-målet.

Seks minutter senere var Hull igjen på farten. Robbie Brady kommet rundt på kant etter å ha fintet Emre Can. Han slår et hardt innlegg i boksen, der har Hull pakket inn med mye folk. Hjemmelaget får to sjanser, men Liverpool får reddet på streken med Martin Skrtel.

Dawsons første
Ti minutter senere skulle hjemmelaget få den første scoringen. Liverpool klarerer først en corner fra Hull, men returen blir plukket opp av Ahmed Elmohamady som legger perfekt inn til Michael Dawson.

Det ser ut som offside, men på reprisen ser man at Mario Balotelli er for sen å komme seg ut av egen boks. Hull går opp i en fortjent ledelse og Dawson scorer sitt første for klubben etter overgangen fra Tottenham i sommer.

Saken fortsetter under bildet!

MATCHVINNER: Hull City’s Michael Dawson scoret kampens eneste mål. Hull vant 1-0 over Liverpool tirsdag kveld.

Lynne CameronPa Photos

Liverpool prøvde å svare med en god mulighet fra Henderson rett etter, og sekunder før omgangen er over kommer Glen Johnsen på et glimrende løp på venstrekanten. Men dessverre for Liverpool er det ingen som får foten på innlegget fra venstrebacken, og lagene gikk til pause med 1-0 til hjemmelaget.

Svak andre omgang
I andre omgang hadde nok Liverpool-fansen et håp om at laget skulle komme ut i 100. Men Hullforsvarte seg godt og mesteparten av omgangen gikk i balltrilling til bortelaget uten at det resulterte i noen sjanser.

Liverpool prøvde å sette press på hjemmelaget, og satt inn Rickie Lambert og Adam Lallana. Men det ga ikke resultater for Merseyside-klubben.

Dermed endte kampen 1-0 til Hull som med det tar et langt steg mot fornyet kontrakt i Premier League. For Liverpool er det mest sannsynlig farvel til topp fire og Champions League neste sesong.

Neste kamp for Liverpool er hjemme mot Queens Park Rangers lørdag ettermiddag, mens Hull igjen tar imot et storlag på hjemmebane når Arsenal kommer på besøk mandag kveld.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!