- Det har handlet om hva man presterer på trening og i reservelagskamper. Hvis man ikke viser noenting der, eller ønsker å vise noe, får man ikke spille, sier Kristinsson.

- Det handler om å ha rett innstilling. Nå har han kommet seg hit, men det handler om å ikke være fornøyd, man må ha ønske om å utvikle seg og komme videre i karrieren. Og skal man klare det, må man jobbe hardt for det. Man må være villig til å lære, og villig til å lystre, sier islendingen.

Kristinsson forteller ærlig at han måtte ta en alvorsprat med Friday for å få spissen på rett kjøl.

- Men jeg kan ikke snakke med han om det hver uke, man må skjønne det selv, sier LSK-treneren.

Friday bekrefter at han nylig hadde en lang prat med sin islandske sjef om hva som måtte til for å få spilletid i den gule drakta.

- Men han var ikke sur, han bare ga klar beskjed om hva han krever, og han ba meg jobbe hardt, for det gjør alle andre på laget, sier spissen.

FRIDAY I’M IN LOVE: Fred Friday gjorde som han ville mot Mjøndalen torsdag kveld. Her jubler han sammen med lagkameratene etter den fantastiske 3-1-scoringen.

Fredrik VarfjellNTB scanpix

- Stemmer det at du ikke har jobbet hardt nok?

- Jeg har gjort mitt beste. Man må hele tiden gjøre det som er rett, og dette er min tid, sier han.

Nettavisen snakket med Arild Sundgot etter kampen mot Mjøndalen, og han forteller at Friday har tatt seg selv i nakken og jobbet steinhardt med å bli bedre foran mål.

- Han har trent masse på avslutninger, og det tar tid å bli en målscorer, det er ikke gjort over natta. Det handler om terping. Vi håper han kan bidra mye fremover, sier Sundgot.

Kristinsson mener det er en av hans viktigste oppgaver som LSK-trener å få frem ungguttene.

- Jeg prøver å hjelpe dem, for jeg har spilt fotball selv på et bra nivå og tror jeg kan formidle min erfaring om hva som skal til for å bli en bra fotballspiller, sier han.

19 år gamle Friday blir av LSK sett på som en uslipt diamant, og avsluttet hjemmesesongen i fjor med å banke inn to flotte mål mot Bodø/Glimt i nest siste runde. Nå har han bevist at målscorerferdighetene ikke forsvant over vinteren.

Kristinsson lovpriser Fridays potensial.

- Det har han vist i over ett år, og det vet alle i klubben. Han kan bli «skitgod», sier LSK-treneren.

Varsku til VIF
Nå er det ingen tvil om hvem som har gjort spissplassen til sin egen før Lillestrøm møter erkerival Vålerenga på søndag.

- Jeg benker ikke en spiss som scorer hat trick, bekrefter Kristinsson.

Fridays tredje mål var verdt inngangspengene alene. Nigerianeren klinket ballen i lengste kryss med et vakkert skudd fra 20 meter, en prestasjon som kommer til å bli husket lenge hos LSK-supporterne.

- Jeg hadde allerede scoret to mål, så jeg måtte gjøre noe ekstra, sier Friday om perlescoringen.

LSK VANT DUELLEN: Lillestrøm trener Runar Kristinsson (t.v) og Mjøndalen trener Vegard Hansen i pressesonen etter kampen.

I Mjøndalen-leiren var stemningen mer deppet. Trener Vegard Hansen oppsummerer kampen slik:

- Det var en ganske lik kamp som mange av de andre vi har spilt i år, men forskjellen er at de skjøt ballen i krysset hver gang de fikk den. Da var kampen over. Men sånn er det noen ganger, vi har hatt marginene med oss tidligere, i dag var LSK effektive, sier Hansen til Nettavisen etter torsdagens tap.

Han roser Friday – som ble lagets nemesis denne gangen.

- Det var et fantastisk skudd han hadde der, og det er en god spiller. Et kjempetalent, sier Hansen.

Torsdagens kamp er Lillestrøms første seier og Mjøndalens første tap for sesongen. Og særlig var dette med på å senke skuldrene på Åråsen.

Lillestrøms fire neste kamper er nemlig mildt sagt tøffe: Vålerenga (h), Rosenborg (b), Molde (h) og Sarpsborg (b).

Men selv om det ble borteseier torsdag, lyver resultatet noe. LSK hadde ikke bare en matchvinner i Friday, men også keeper Arnold Origi var med på å dra i land seieren. Den 31 år gamle keeperen, som for øvrig ble årets keeper i Nettavisen forrige sesong, spilte en strålende kamp og vartet opp med flere gode redninger.

SCORET FØRST: Magnus Sylling Olsen sendte Mjøndalen i ledelsen.

God Mjøndalen-start
Mjøndalen måtte blant annet klare seg uten den suspenderte midtstopperen Morten Sundli og skadde Vamouti Diomande, men gikk likevel ut i 100 fra start og viste gjestene null respekt.

Og belønningen kom etter bare åtte minutter. En corner fra Joachim Solberg Olsen havnet hos en umarkert Magnus Sylling Olsen, og han hadde få problemer med å stange inn 1-0 for hjemmelaget.

En fin dødball av Mjøndalen, men hvor var LSK-forsvaret?

Etter 17 minutter kunne det stått 2-0. 2 mot 1-profil Mads Hansen kom på et godt løp og fikk avsluttet under press fra godt hold, men Arnold Origi hadde få problemer med å redde forsøket.

Lillestrøm slet med å skape sjanser før pause, og ikke før 36 minutter var spilt hadde bortelaget noe som lignet på en scoringsmulighet. Da vendte Fred Friday fint opp i boksen og sendte av gårde et skudd, men dessverre for gjestene gikk forsøket rett utenfor.

Men to minutter senere lyktes det endelig for Friday og Lillestrøm. Spissen dro seg fri på 25 meter og fyrte av et skudd. Ballen traff et Mjøndalen-bein og dalte over en utspilt Ivar Andreas Forn og i nettet. Dermed sto det 1-1 på Isachsen Stadion.

Samme Forn holdt på å rote det skikkelig til rett etter utligningen. Bruntrøyenes keeper feilberegnet totalt da han stormet ut av egen boks, men fra skrått hold og 25 meter unna mål satte Erling Knudtzon ballen utenfor. Der burde det stått 2-1 til gjestene fra Åråsen.

Rett etter pause var det vertene som var nær scoring. Sanel Kapidzic headet mot mål på en corner, men Origi fikk slått ballen over med en fin redning.

GOD IGJEN: Lillestrøms Moryke Fofana er blitt en artist. Men etter kampen gikk han rundt med ispose rundt ankelen – nå kan søndagens kamp mot Vålerenga være i fare.

Keepertabbe
Minuttet senere fyrte Stian Ringstad av et skudd fra 30 meter, og Forn burde ha reddet greit. Men i stedet fomlet han ut en retur, og da var Friday nådeløs. Fra fem meter hamret han inn 2-1 for Lillestrøm, som dermed hadde snudd kampen.

Like etterpå fikk Rhett Bernstein en gigantmulighet til å utligne da han løp seg fri i boksen og fikk ballen alene med keeper, men igjen var Origi patent i LSK-buret.

Det var han også på forsøket til Sylling Olsen etter en time, og Vegard Hansen rev seg i håret på sidelinjen av den gode LSK-keeperen.

Noen minutter senere fikk han enda mer å rive seg i håret for. Friday fikk ballen på 20 meter og skrudde den vakkert i lengste kryss. En klar kandidat til årets mål i Tippeligaen, og Lillestrøm gikk opp til 3-1.

Moryke Fofana spilte en god kamp, og ivorianeren fastsatte sluttresutatet til 4-1 20 minutter før slutt.

Lillestrøms neste kamp kommer allerede søndag, og da er det som nevnt ikke hvilket som helst oppgjør som står for tur. Da kommer nemlig erkerival Vålerenga på besøk til Åråsen.

Mjøndalen møter Stabæk på Nadderud samme dag.