Thursday, April 16, 2015

«Magic» Johnson hailed by 7000 in Hamar: – We just had to win today – TV 2

Storhamar – Oilers 2-1:

Hamar OL-Amfi/Bergen (TV 2): Storhamar sikret ny spenning i årets utrolige finaleserie med 2-1-seier hjemme over Stavanger Oilers torsdag.

Dermed står det nå 3-3 i kamper og alt skal avgjøres med den sjuende og siste finalekampen førstkommende lørdag.

Den kampen spilles i DNB Arena, hvilket betyr at Oilers kan sikre seg NM-tittelen på hjemmebane. Samtidig kan Storhamar kuppe festen og snyte finalefavorittene i sin egen storstue.

Se den avgjørende finalen direkte på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo lørdag fra kl. 17.30!

Johnsen forlenget karrièren

Det siste alternativet er utvilsomt Storhamar-veteran Pål Johnsen mest interessert i.

39-åringen har uttalt at han vil legge opp etter årets sluttspill, og var ikke overraskende godt fornøyd med at pensjonisttilværelsen ble skjøvet frem et par dager.

Storhamar – Oilers 2-1

Det står 3-3 i kamper i best-av-sju-serien.

Siste og avgjørende kamp spilles lørdag 18. april.

– Det er helt utrolig. Det var deilig å forlenge karrièren med en kamp til, sier han til TV 2.

Johnsen – med kallenavnet «Magic» Johnsen – gledet seg også over at det nok en gang var stinn brakke på Hamar, og fullroste publikummet.

– Med tanke på den støtten vi har her i Hamar, så måtte vi bare vinne her i dag. Det var ikke noe annet alternativ i dag, sier han.

Og skryter også av lagkameratene.

– Det er helt fantastisk av gutta. De har kriget knallhardt for å få klubben opp på beina igjen. Det er helt fantastisk, sier en tydelig rørt Johnsen.

Veteranen felte også noen tårer da han ble hyllet av de 7000 fremmøtte på tribunen etter kampen.

Se scoringene: Storhamar sikret ny finalekamp

Storhamar-trener Alexander Smirnov hadde også noen superlativer på lager.

– Jeg er veldig stolt over Pål. Han jobbet veldig hardt i dag, og har jobbet hardt for Storhamar i 20 år med et stort hjerte, sier russeren.

– Han fortjente den hyllesten han fikk. Alle liker Pål, sier Smirnov.

TV 2s ekspert: – Fortjent

At Storhamar skulle holde Oilers til en sjuende og siste kamp overrasket TV 2s ishockeyekspert Geif Hoff.

– Jeg er imponert over Storhamar i dag. Jeg regnet med at det skulle bli jevnt i dag, men ikke at de skulle vinne 2-1 til full tid. Men med tanke på kamp 5 og 6, så var det fortjent at Storhamar vant i dag, sier han til TV 2.

– De hadde marginene på sin side, for Oilers hadde mange sjanser i 3. periode. Men alt i alt er det fortjent at det blir slik. Og vi tar gjerne en sjuende kamp, sier Hoff med et smil.

RØRT: Pål Johnsen tok til tårene etter avskjeden med hjemmepublikummet. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Den tidligere storspilleren tror Oilers vil gjøre oppgaven vanskelig for Storhamar til helgen.

– Stavanger takler dette tapet greit. Det er et rutinert lag. De tenker nå at ‘Ok, vi har én kamp igjen, og vi har hjemmebane’. De er ikke kjent for å tape så mye der, sier Hoff.

Skadsdammen fikset ledelse

Kampen åpnet som ventet med tett og jevnt spill. Ti minutter inn i kampen fikk imidlertid Storhamar en gyllen mulighet de tok godt vare på.

Oilers rotet litt i bakre rekker, og Christian Larriveé og Eirik Skadsdammen var på plass foran keeper Ruben Smith. Larriveé sendte til Skadsdammen, som sørget for 1-0-ledelse.

Storhamar beholdt trøkket og hadde føringen i kampen frem til pause.

I midtperioden var det imidlertid et helt annet Oilers-lag som entret isen. Svarttrøyene tok tidlig kommando og dominerte store deler av perioden.

Det var derfor helt fortjent da Peter Lorentzen utlignet for gjestene 04.36 inn i perioden. Scoringen kom etter en forsvarstabbe hos Storhamar, og tente tydelig gjestene ytterligere.

Bäärnhielm avgjorde i overtall

Oilers rullet opp flere gode sjanser, men de fikk ikke flere scoringer før pause. I stedet var det Storhamar som var uhyre effektive og scoret på sin eneste skikkelige sjanse i perioden.

Med tre minutter igjen fikk nemlig vertene en sjelden power play, og da steg Patrik Bäärnhielm frem.

Svensken ble spilt frem av landsmennene Linus Johanssson og Jacob Berglund og satte inn 2-1.

Det ble også kampens siste og avgjørende scoring. Oilers jaktet febrilsk ny utligning i sluttminuttene, men Storhamar holdt unna og ryddet vekk det som kom.

PS! Ingen fra Stavanger Oilers stilte til intervju med TV 2 etter kampen.