Monday, April 20, 2015

Zuccarello & co. neutralized the world’s best – Nettavisen

New York Rangers holdt Sidney Crosby under kontroll og tok en meget viktig seier mot Pittsburgh Penguins.

PITTSBURGH – N.Y. RANGERS 1-2 (1-2 I KAMPER):

Hvis den tredje sluttspillkampen mellom New York Rangers og Pittsburgh Penguins skal sammenlignes med en sjakkduell, måtte det vært en sjakkduell mellom Magnus Carlsen og en «Paradise Hotel»-deltager.

Mesteren mot tåpen.

Dette kunne bare få ett utfall.

- Dette var en enorm seier for oss. Vi var nødt til å komme sterkt tilbake (etter tap i forrige kamp, red. anm.) og spille på den rette måten, sier Henrik Lundqvist ifølge Andrew Gross i Bergen Record.

Penguins, anført av verdens beste spiller: Sidney Crosby, ble stoppet på blålinja gang etter gang etter gang, like hyppig og forutsigbart som en episode av TV-serien «House». Likevel forsøkte de svartkledte å slå kompliserte pasninger de få gangene de nærmet seg et gjennombrudd – en uvane som nå er i ferd med å utrydde pingvinene.

Mats Zuccarellos New York Rangers er et av de aller beste defensive lagene i National Hockey League (NHL), med bare 192 baklengsmål i grunnserien. Det var tredje best, bak Montreal Canadiens' og Chicago Blackhawks’ 189.

Broadwaylaget fikk den tredje kampen inn i sitt spor fra start og seieren var i grunnen aldri truet etter at Carl Hagelin utnyttet et forferdelig dårlig timet rekkebytte 8,43 minutter ut i første periode.

Svensken kom helt alene med keeper Marc-Andre Fleury og hamret pucken i mål like kontant som en hissig Ari Gold-replikk. Hvis Pittsburgh bare hadde hatt en brøkdel av den fiktive Hollywood-agentens vinnervilje, hadde det kanskje vært et håp om drama.

Det var det ikke. New York Rangers møtte opp i Consol Energy Center med en plan laget var fullt fokusert på å følge, mens Pittsburgh Penguins manglet både en plan, lidenskap og – igjen – fire av sine fem beste backer.

Chris Kreider økte til 2-0 litt over midtveis i midtperioden.

VINNERMÅLET: Rob Scuderi plukker pucken ut av eget mål etter at Chris Kreider har satt inn 2-0 for Rangers.

Justin K. AllerGetty Images

Se 2-0-scoringen her (med tillatelse fra Viasat/Viaplay.no):

Da 40 av 60 minutter var spilt, hadde Pittsburghs superstjerner Sidney Crosby og Jevgenij Malkin til sammen ett skudd på mål. Hele Pittsburgh hadde kun fôret Henrik Lundqvist med elleve skudd de første to tredjedelene av matchen.

I tredje periode våknet hjemmelaget til liv. På samme måte som etterforsker Prez Pryzbylewski i «The Wire» knakk koden til Avon Barksdale og fikk liv i TV-serien etter fem episoder, fant Pittsburgh omsider ut at laget måtte angripe med lidenskap.

Patric Hörnqvist reduserte til 1-2 da det gjensto 6,48 minutter av tredje periode. Pittsburgh skjøt flere skudd mot Lundqvist i tredje periode enn i de to første til sammen.

Det ble likevel for lite og for sent.

New York Rangers vant den viktige tredjekampen og leder dermed 2-1 i best-av-sju-serien. Nå er Mats Zuccarello og lagkameratene bare to seirer unna avansement til andre runde.

Mens Pittsburgh Penguins nærmer seg sesongslutt og ferie. Det er ingen krise.