Fire and Fredrikstad went easy on the Cup on Thursday night. – Dagsavisen

LOGG INN

SØK

Sport

Av Odd Sølve Grannes

Brann hadde få problemer med å slå 3. divisjonslaget Os i cupen. Bergensklubben tok raskt ledelsen og vant til slutt 6-1.

Brann har ikke imponert i 1. divisjon så langt denne sesongen. De tapte 0-3 mot Hødd i Ulsteinvik på mandag, og torsdag var de ute etter å unngå en cupbombe mot Os fra nivå fire i det norske ligasystemet.

Os, fra nabokommunen til Bergen, var sjanseløs mot et sterkt Brann-lag. Allerede etter seks minutter tok gjestene føringen da det ble tellefeil i Os-forsvaret. Kasper Skaanes hadde verdens enkleste oppgave da han mutters alene kunne sette inn 1-0 fra to meter.

Åtte minutter senere økte Alejandro Castro til 2-0, før han sju minutter senere økte til 3-0. Før omgangen var over økte Erik Huseklepp til 4-0.

I annen omgang scoret Skaanes sitt annet for kvelden, mens Castro laget hattrick da han la på til 6-0.

Os fikk et trøstemål da Børge Borgen fastsatte sluttresultatet til 6-1 med ni minutter igjen å spille.

Fredrikstad vant

Ingen eliteserielag var i aksjon torsdag, men 1. divisjonslagene Fredrikstad, Hødd og Levanger var i aksjon. Alle tok seg komfortabelt videre.

Fredrikstad scoret allerede etter fire minutter og ledet 4-1 borte mot Ås til pause. De vant til slutt 5-1. Amin Nazari scoret tre mål for østfoldingene.

Hødd slet lenge borte mot Herd, men like før dommeren blåste for pause, satte Torbjørn Kallevåg inn 1-0. I annen omgang punkterte Hødd kampene med to nettkjenninger før det var gått 63 minutter. Oppgjøret endte med 4-0-seier til Hødd.

Nyopprykkede Levanger vant 5-0 borte mot Neset. De tok ledelsen etter åtte minutter og hadde få problemer med å ta seg til annen runde.

Skeid videre

Skeid fikk en enkel oppgave hjemme mot Drammen. Allerede til pause ledet de 3-0 over drammenserne. De vant til slutt 5-1. Stoff om den kampen senere.

Eidsvold Turn nedkjempet Brumunddal da de vant 2-0, mens Ørn Horten tok seg videre til 2. runde med 3-2-seier over Ullern. (©NTB)

Sport

‘ + ” + ” ; $ (“.slasken-body-text”).html(firstPart +””+ add +”

“+ secondPart); }); function trim_words(theString, numWords) { expString = theString.split(/s+/,numWords); theNewString=expString.join(” “); return theNewString; } (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&appId=1708452562713713&version=v2.0″; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’)); jQuery.ajax({ url: “https://api.facebook.com/method/fql.query?query=SELECT comment_count FROM link_stat WHERE url=’http://www.dagsavisen.no/sport/brann-vant-lokalderbyet-1.353245′”, dataType: “jsonp”, success: function (data) { xmlDoc = jQuery.parseXML(data), $ xml = jQuery( xmlDoc ), $ count = $ xml.find( “comment_count”); console.log(‘facebook count ‘ + $ count.text()); if ($ count.text() != ”) { //If their is no comments on the page then comments data will not exist $ (‘.comment-count’).append($ count.text()); } else { $ (‘.comment-count’).append(’0′); } } }); $ (function(){ // cancel existing events $ (‘#carosel-image1-left’).unbind(‘click’); $ (‘#carosel-image1-right’).unbind(‘click’); $ (‘#carosel-image2-left’).unbind(‘click’); $ (‘#carosel-image2-right’).unbind(‘click’); $ (‘#carosel-vid-left’).unbind(‘click’); $ (‘#carosel-vid-right’).unbind(‘click’); // add new events $ ( “#carosel-image1-left” ).bind( “click”, function() { $ (“#img1-carosel”).carousel(‘prev’); }); $ ( “#carosel-image1-right” ).bind( “click”, function() { $ (‘#img1-carosel’).carousel(‘next’); }); $ ( “#carosel-image2-left” ).bind( “click”, function() { $ (“#img2-carosel”).carousel(‘prev’); }); $ ( “#carosel-image2-right” ).bind( “click”, function() { $ (‘#img2-carosel’).carousel(‘next’); }); $ ( “#carosel-vid-left” ).bind( “click”, function() { $ (“#carosel-vid”).carousel(‘prev’); }); $ ( “#carosel-vid-right” ).bind( “click”, function() { $ (‘#carosel-vid’).carousel(‘next’); }); });