Tuesday, September 22, 2015

Ages wildest målorgie: Lewandowski scored five times on nine minutes – Dagbladet.no

Bayern München – Wolfsburg 5-1 (0-1)

(Dagbladet): Bayern München lå under 1-0 ved pause i toppkampen mot Wolfsburg i kveld. Så satte trener Pep Guardiola innpå Robert Lewandowski.

I løpet av ni minutter scoret polakken fem mål.

På sidelinja sto Guardiola og gispet. Resten av Allianz Arena trodde heller ikke sine egne øyne. Til og med skadde Arjen Robben gliste sitt aller bredeste glis på tribunen mens han holdt opp fire fingre. Det skulle altså bli ett til.

- Ingen har scoret fem mål raskere i Bundesliga-historien, melder Opta, som har kontroll på statistikken. Han er også den første innbytteren som har scoret fem mål, og mannen med det raskeste hattricket i Bundesliga-historien.

- Galskap, heter det videre.

Lewandowski er nå toppscorer i Bundesliga med åtte mål. Han scoret etter 51, 52, 55, 57 og 60 minutter.

Prestasjonen får sosiale medier til å koke.

- Sinnssykt, skriver den engelske fotballegenden Michael Owen på Twitter.

Kampen endte 5-1, og Bayern gikk rett til topps på tabellen med 18 poeng. Borussia Dortmund følger med 15 poeng, men har én kamp mindre spilt.

Det er 24 år siden sist noen scoret fem mål i en og samme Bundesliga-kamp. Når Lewandowski først gjorde det, knuste han samtidig det som var av rekorder.

Inntil i kveld hadde Duisburgs Michael Tönnies rekorden for raskeste hattrick. Tönnies brukte bare fem minutter på det da han scoret tilsammen fem mål mot Karlsruhe i 1991, skriver tyske ZDF.

Det var også siste gangen noen scoret fem mål i en og samme kamp i Bundesliga.

Til sammenlikning brukte Lewandowski ifølge samme kilde 3.22 på hattricket, sju minutter på å core fire, og ni minutter på fem.

Rekordtider for alt, selvsagt.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment