Icelander did Arsenal’s Champions starting night-black – TV 2

Arsenal-Olympiakos 2-3

Les livereferat fra kampen her.

Altomfotball.no: Alle Mesterliga-resultater

Arsene Wenger og Arsenal står nå uten seier etter de to først ekampene i Mesterligaen.
Mot Olympiakos kjempet de hardt, men måtte se at det ble tap 2-3.

Matchvinner ble islandske Alfred Finnbogason, som er på lån fra Real Sociedad til Olympiakos. Han styrte inn den avgjørende scoringen etter 66 minutter.

Arsene Wenger har fått på seg boblekåpen, men resultatene uteblir.

– Det er selvsagt mulig å komme seg videre til sluttspillet, men det blir vanskelig når vi taper kamper som dette, sa Wenger ifølge BBC etter kampslutt.

– Vi tapte kampen fordi vi mistet konsentrasjonen og var uheldige. Motstanderne hadde fire skudd på mål, og scoret på tre av dem. På stillingen 2-2 ga vi dem et mål. Dersom det hadde stått 2-2 fem minutter til så ville vi ha vunnet kampen. En keeper kan gjøre feil, men det forklarer ikke hvorfor vi taper denne kampen, sa Arsenals manager.

I den andre kampen i gruppen knuste Bayern München Dinamo Zagreb. Tyskerne har nå seks poeng etter to kamper, mens Dinamo og Olympiakos begge har tre. Arsenal sliter med null poeng. Av de siste fire kampene i gruppespillet er to av dem mot sterke Bayern München.

Før kampen vektla Wenger viktigheten av å vinne hjemmekampene for å gå videre fra gruppespillet. Nå må han finne på noe lurt.

Det gikk også dårlig for Premier League-kollega Chelsea, som tapte 1-2 borte for Porto.

Kontroversiell scoring

Grekerne, med Omar Elabdellaoui fra start, tok ledelsen etter 33 minutter da et skudd fra Felipe Pardo etter et hjørnespark gikk via Oxlade-Chamberlain og i mål bak en utspilt Ospina i Arsenals mål.

Arsenal slo tilbake bare to minutter senere. Theo Walcott ekspederte ballen i mål etter en solid Arsenal-kontring.

Da Olympiakos tok ledelsen igjen, var det mer kontroversielt. Ospina – som var foretrukket fremfor Petr Cech – reddet, men slapp ballen ned mot mållinjen. Det var vanskelig å se om ballen var helt inne, men assistentdommeren på dødlinjen dømte mål – selv om det ikke er mållinjeteknologi i Mesterligaen. Klønete av keeperen.

Ikke langt ut i andre omgang måtte midtstopper Laurent Koscielny byttes ut med det som virket som en kneskade. Ikke godt nytt for Arsenal, som allerede har en fyldig skadeliste.

Islandsk scoring

Arsenal øynet nytt håp etter 65 minutter. Da headet Alexis Sanchez inn 2-2. Men hjemmefansen fikk et nytt slag i ansiktet umiddelbart.

José Mourinho kunne nok tenkt seg et bedre gjensyn med sin gamle klubb.

Den islandske innbytteren Alfred Finnbogason (26), som er på lån fra Real Sociedad, avsluttet et pent Olympiakos-angrep rett fra avspark. Plutselig sto det 2-3 på Emirates.

Arsenal presset desperat på for scoring, men grekerne jobbet hardt defensivt og holdt ut til dommeren blåste.