Rosenborg made “trouble” in France – A brilliant result – Manager

Shopping med annonselenker

Trønderne med sterk bortekamp mot Saint-Etienne.

SAINT-ETIENNE – ROSENBORG 2-2:

Rosenborg var nær med å sørge for torsdagens andre europeiske fotballbragd da de så ut til å stikke av med seieren borte mot Saint-Etienne i Europa League. For da ti minutter gjenstod av oppgjøret ledet trønderne 2-1 etter scoringer av Tobias Mikkelsen og Jonas Svensson.

Men dessverre for RBK, slo franskmennene tilbake da de fikk straffe like før slutt. Fra krittmerket var Nolan Roux sikker og det hele endte dermed 2-2.

Til tross for at seieren glapp helt på slutt, har Rosenborg all grunn til å være godt fornøyd.

- Et strålende resultat på en herlig kveld for norsk klubbfotball, sa MAX-kommentator Kenneth Fredheim etter kampen.

Det virket også målscorer Svensson å være enig i etter oppgjøret.

- Hadde noen tilbudt oss 2-2 før kampen, tror jeg vi hadde takket ja til det, sier Svensson til Eurosport.

Også trener Kåre Ingebrigtsen var fornøyd med resultatet.

- Det er et bra resultat for oss og vi skal ikke være skuffet over det, men jeg tror ikke ikke Saint- Etienne hadde scoret på oss i dag hvis de ikke hadde fått straffe, sier RBK-treneren til Eurosport.

Marerittstart for RBK

Etter Moldes fantastiske seier i Istanbul, var det lov å håpe på en ny norsk bragd i Europa League da Rosenborg besøkte Saint-Etienne litt senere på kvelden torsdag.

Men det skulle ikke starte bra for trønderne. Kun fire minutter var spilt da hjemmelaget tok ledelsen. RBK-forsvaret hang ikke med da Nolan Roux kom seg fri på høyrekanten før han la inn foran mål. Der ventet Robert Beric som fikk en enkel oppgave med å pirke inn 1-0 for Saint-Etienne.

Mikkelsen utlignet

Scoringen så ut til å vekke gjestene fra Trondheim som spilte seg mer inn i kampen i minuttene som fulgte.

Etter en god Rosenborg-periode kunne Tobias Mikkelsen glede seg over å sette inn utligningen for RBK etter 16 minutter.
Mike Jensen spilte landsmannen fri med en nydelig pasning og Mikkelsen fikk akkurat nok kraft på avslutningen til at ballen gikk under keeper Stephane Ruffier og i mål.

Dermed var man like langt på Stade Geoffroy-Guichard.

Utover omgangen tok hjemmelaget igjen mer over kampen, men med unntak av en stor sjanse til Kevin Monnet-Paquet som headet utenfor etter 37 minutter, slet Ligue 1-klubben å spille seg til de store sjansene.

Ved pause stod det derfor fortsatt 1-1.

Stor sjanse til Konradsen

Etter pause styrte hjemmelaget mye av kampen, men trønderne forsvarte seg godt og var ikke vonde å be da de fikk muligheter på overganger de gangene franskmennene gjorde feil.

Og det var faktisk Rosenborg som skapte omgangens første store mulighet. Etter 65 minutter slo Jonas Svensson opp mot Alexander Søderlund som stusset videre til Anders Konradsen. Men alene med keeper klarte ikke den tidligere Rennes-spilleren å treffe mål.

Svensson scoret

Det gjorde imidlertid Jonas Svensson ti minutter før slutt. Rosenborg-backen mottok ballen like ved femmeteren av Søderlund som fikk headet ballen videre til lagkameraten. Like foran mål var Svensson sikker og banket inn 2-1 for RBK.

Hjemmelaget presset på for utligningen mot slutten av kampen, og tre minutter før slutt ble Saint-Etienne tildelt straffe da Holmar Eyjolfsson gikk litt for hardt inn i en duell.

Fra krittmerket var Roux sikker og sørget dermed for at kampen endte 2-2.