Friday, September 18, 2015

Croatia will not return deprived points – Manager

Shopping med annonselenker

UEFA avviste anken.

Ankeutvalget til det europeiske fotballforbundet (UEFA) bestemte fredag å opprettholde avgjørelsen om at Kroatia skal trekkes ett poeng som følge av hakekorsskandalen under EM-kvalifiseringskampen mot Italia i juli.

– Det virker som en snill straff fra UEFA. Det gikk rykter om at Kroatia kunne bli diskvalifisert fra hele turneringen, men det hadde igjen vært en for drøy straff, mener Fredheim.

– De (UEFA) har sine måter å gjøre det på, men jeg aner ikke hvordan de har kommet fram til dette med ett poeng. Det hadde vært mer logisk om de trakk tre, sier han til NTB.

Avgjørelsen

Ankeutvalget hadde møte om saken torsdag, og de tok da stilling til anken Kroatias fotballforbund la inn i starten av september.

De kom fram til å opprettholde straffen der Kroatia ble trukket ett poeng, i tillegg til å måtte spille to kamper for tomme tribuner. Det kroatiske fotballforbundet får også en bot på over 900.000 kroner.

Det var før hjemmekampen mot Italia at supportere hadde tatt seg inn på banen og malt et hakekors på gresset.

– Sånn prinsipielt synes jeg det ikke er riktig å straffe lag for denne typen episoder ved å trekke ett poeng. Det er en administrativ sak, og det er ikke riktig å straffe laget sportslig, mener toppfotballsjef Nils Johan Semb overfor NTB.

– I dette tilfellet slo det positivt ut for Norge. Hvis vi vinner mot Malta, og Kroatia avgir poeng mot Bulgaria er vi klare for EM. Men jeg synes ikke det er rett type straff, fortsetter han, og legger til at det er viktig at UEFA slår hardt ned på tilfeller av tribunebråk og rasisme.

Betydning

Fredheim tror ikke poengtekket vil ha så mye å si for Norge før de to siste kvalifiseringskampene.

– Jeg tror Kroatia har kvaliteten til a mobilisere og vinne sine to kamper, selv om det er vanskelig å si hvordan dette slår ut. Vi må bare stole på oss selv, sier han.

Semb mener Norges fordel er at det kom en avklaring før gruppespillet var ferdig.

– Vi tar det til etterretning. Nå har vi klare forutsetninger inn mot de to siste kampene, sier han.

Kroatia, som er i Norges kvalifiseringsgruppe står dermed med 14 poeng, mens Norge på annenplass har 16. Italia leder gruppa med 18 poeng. (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

LikeTweet

No comments:

Post a Comment