Sunday, September 20, 2015

Tutta created fury in Solheim Cup – Aftenposten



ST. LEON-ROT (Aftenposten): USA-kaptein Juli Inktser lukket øynene og så vekk i oppgitthet etter at det 17. hullet i fourball ble avgjort på en misforståelse. Og Alison Lee, som hadde bommet på en birdieputt, bare måpte.

Hendelsen forløp slik: Brittany Lincicome hadde slått utslaget i vannet og var ute av spill. Charely Hull og Suzann Pettersen lå på greenen etter to slag. Det samme gjorde Lee, som lå nærmest. Hull misset sin langputt. Deretter bommet Tutta på sin birdieputt fra fem meter, men var så nærme hullet at amerikanerne ga henne parputten.

Så puttet Lee fra fire meter og bommet. Ballen rullet 40 centimeter forbi. Det er vanligvis en avstand hvor man i matchspill gir hverandre putten, som det heter på golfspråket. Man slipper å sette den. Men ingen kan plukke opp ballen før motstanderen har gitt tillatelse. Lee plukket opp ballen uten at noen hadde gitt henne den. Dermed vant Europa hullet.

Episoden kommer garantert til å bli snakkisen på resten av Solheim Cup, og det er Tutta som kommer til å bli amerikanernes hakkekylling. Charley Hull gikk nemlig vekk fra greenen etter at Lee hadde puttet. Med andre ord med et kroppsspråk som tilsa at «den får hun».

Tutta og caddien ble stående igjen, og det var Tuttas caddie som meddelte at Lee ikke hadde fått putten. Amerikanerne sto uforstående igjen.

Episoden førte til hektiske diskusjoner i den europeiske ledelsen, med blant andre de tidligere storspillerne Carin Koch (kaptein) og Annika Sörenstam (visekaptein)

På det siste hullet fikk begge lagene par, slik at matchen endte 1/0 til Hull og Pettersen. Hadde Lee fått putten hun hadde fortjent, ville matchen endt likt. Lee gikk gråtende av banen.

Etterpå fortsatte diskusjonene, og det er mulig at utfallet av matchen ikke er endelig. 

Golfbråket ingen ville snakke om

Dette er Tuttas mareritt i Solheim Cup 

Publisert:

LikeTweet

No comments:

Post a Comment