seemed to walk away with three points, but it appeared this man up – Manager

Shopping med annonselenker

Samuel Adegbenro reddet Viking.

VIKING – GODSET 1-1:

Tusenvis av hjemmesupportere møtte fredag opp på Viking Stadion i håp om å få se eget lag stikke av med tre viktige poeng mot Strømsgodset i kampen om sølvet i Tippeligaen.

Men ingen av lagene maktet å stikke av med seieren i Stavanger.

Lenge så det ut til at gjestene skulle gå seirende ut av oppgjøret etter at Iver Fossum sendte Strømsgodset i ledelsen etter et kvarter, men 15 minutter før slutt utlignet Samuel Adegbenro for Viking og kampen endte 1-1.

- Vi lå under med ett mål, så det var viktig for oss, sier Samuel om målet sitt til TV 2 etter kampen.

- Før kampen hadde vi planer om å slå dem, men sånn er fotball, alt kan skje, sa en fornøyd målscorer.

- Fornøyd

Viking-trener Kjell Jonevret var ikke like godt fornøyd som sin målscorer, men var glad for at laget slo tilbake i andreomgang.

- Jeg er tilfreds med at vi slår tilbake og får et poeng som kan bli viktig. Vi har hatt noen kamper hvor vi har gitt bort poeng i sluttminuttene, så det var godt å slå tilbake. Men samtidig var jeg ikke fornøyd med starten av kampen. Jeg synes Godset slipper litt for lett til, sier Jonevret til TV 2.

- Jeg synes det var to bra lag som var utpå her i dag. Det var en nerve i kampen og nå drømmer jeg om at de som tok turen hit i dag kommer tilbake på torsdag når vi spiller semifinale i cupen, sier svensken.

En som var meget glad for ett poeng var Strømsgodset-sjef Bjørn Petter Ingebretsen.

- Jeg er veldig godt fornøyd med uavgjort her. Vi møter et veldig godt lag. Jeg synes vi gjør en ok førsteomgang, men så blir vi stresset og presset i andreomgang. Vi fikk kanskje i overkant betalt, men jeg er veldig fornøyd med ett poeng, sier Ingebretsen til TV 2.

Etter fredagens kamp klarer Viking opp på en foreløpig 2. plass i Tippeligaen, mens Godset ligger på fjerde med én kamp mindre spilt.

Fossum scoret

Både Viking og Strømsgodset er for fullt med i kampen om sølvet i årets Tippeliga og fredag kveld møttes de to lagene til foran et nesten fullsatt Viking stadion.

Og det var gjestene fra Drammen som kom best i gang i Stavanger fredag kveld. Etter et åpningkvarter med et par småfarligheter til begge lag, tok unggutten Iver Fossum ansvar og sendte Strømsgodset opp i ledelsen etter 15 minutter. Scoringen kom etter at Fossum mottok ballen av lagkamerat Gustav Wikheim, før han inne i sekstenmeteren satte ballen i mål.

SCORET: Iver Fossum jubler etter å ha sendt Godset i ledelsen mot Viking.

Carina Johansen NTB scanpix

Utover omgangen fortsatte spille å bølge frem og tilbake, men det var gjestene som var farligst frempå før pause. Etter 39 minutter var Bismark Adjei-Boateng nær ved å doble Strømsgodset sin ledelse da han kom til en avslutning like utenfor sekstenmeteren, men dessverre for gjestene gikk skuddet like utenfor.

Ved pause stod det fortsatt 1-0 til Godset.

Viking-sjanser

Viking slet med å skape de virkelig store målsjansene før pause, men så ut til å ha fått ny giv i andreomgang.

Etter 51 minutter fikk Andre Danielsen muligheten på et frispark fra cirka 20 meter. Viking-spilleren fikk god fart på skuddet, men avslutningen ble likevel reddet av Espen Bugge Pettersen i Godset-målet.

Ti minutter senere var hjemmelaget farlig frempå igjen. Suleiman Abdullahi ble spilt fri av Danielsen i bakrommet, men Viking-spissen ble stoppet av Jørgen Horn i det han skulle avslutte. Angrepet var imidlertid ikke over, for ballen endte opp hos Jon Dadi Bödvarsson som fyrte av et skudd som gikk like over mål.

Utlignet for hjemmelaget

Viking fortsatte å presse Strømsgodset utover omgangen, og 76 minutter ut i kampen kunne endelig hjemmefansen slippe jubelen løs. Abdullahi var dyktig da han stusset ballen videre til landsmann og lagkamerat Samuel Adegbenro som alene med keeper satte ballen i mål.

Hjemmelaget jaget seieren i de siste ti minuttene, men det ble ikke flere mål i Stavanger fredag kveld og kampen endte 1-1.