Promotion med annonselenker

José Mourinho slaktet svak Chelsea-innsats.

NEWCASTLE – CHELSEA 2-2:

To lag med mye press på skuldrene møttes i lørdagens kveldskamp i Premier League.

For Chelsea ble oppgjøret  en forlengelse av krisen klubben opplever i hjemlig liga denne høsten. Innbytterne Ramires og Willian reddet uavgjort, et resultat verken Chelsea eller Newcastle er fornøyde med

Tamt forsvarsspill og mål av Newcastle-duoen Ayoze Pérez og Gerorginio Wijnaldum ordnet vertenes første seier for sesongen.

Før pausen viste det nedrykksplasserte mannskapet til Steve McClaren mer vilje og innsats enn Chelsea.

Et drømmetreff fra innbytter Ramires brakte bortelaget et skritt nærmere poeng med tolv minutter igjen på klokka.

Reddet av benken

I 86. spilleminutt skrudde Willian, en annen innbytter, et frispark som var ment som innlegg forbi alle i Newcastle-feltet. Dette gjaldt også vertenes målvakt Tim Krul, med Ramires som en forstyrrende motspiller rett foran nederlenderen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

REDNINGEN: Ramires bommet på ballen, men frisparket fra Willian passerte også Tim Krul. Dermed reddet Chelsea 2-2 i Newcastle.

Lee Smith Reuters

- Vi fikk ett poeng. Det er åpenbart bedre enn å tape, men jeg er aldri fornøyd når vi ikke vinner, sier Chelsea-manager José Mourinho til Sky Sports.

- På en skal fra null til ti var førsteomgangen vår på minus én. Så ille var det. Den andre omangen er veldig bra, mener portugiseren, og utdyper:

- Ramires og Willian fikk fart på kampen, ikke fordi de scoret målene, men de fikk mer intensitet inn i midtbanen vår. De vant baller og spilte med intensitet som Newcastle ikke klarte å håndtere,

Plasseringer i bunnen

Den regjerende ligamesteren kom til St. James’ Park bare sju poeng i bagasjen fra de seks første ligarundene.

Newcastle hadde på sin side bare samlet sammen to av 18 mulige før de fikk besøk av José Mourinhos stjernemannskap.

Poengnøden var det hjemmelaget som så ut til å takle best i første del av kampen. Bortsett fra Loïc Rémys tidlige avslutning utenfor og Cesc Fàbregas langskudd mot slutten av omgangen, skapte ikke Chelsea kvalifiserte sjanser.

Newcastle virket derimot mer på hugget. Storvokste Aleksandar Mitrovic headet like utenfor etter et drøyt kvarter, mens både Moussa Sissoko, Ayoze Pérez og Daryl Janmaat testet skuddføttene i minuttene etter.

Tre minutter før første omgang var over fikk også Newcastle betalt for strevet.

Kunstscoring

En langpasning fra Chancel Mbemba, som i utgangspunktet ikke burde vært vanskelig å håndtere for Chelsea-forsvaret, viste seg å bli nettopp det.

Kurt Zouma gjorde så ut til å gjøre seg klar til å heade unna, men trakk seg. Bak ham gjorde Ayoze et utsøkt medtak med utsida av foten, før han dundret inn 1-0 via den nærmeste stolpen.

STERK PRESTASJON: Ayoze Pérez viste både at han kan ta ned ballen og skyte med god kroppsbeherskelse. Newcastle ledet en stund med to på Chelsea, men måtte se viktige poeng glippe mot slutten

Russell Cheyne Reuters

Dette fikk Newcastle-angriperen gjøre med både Zouma og Branislav Ivanovic som merkelig passive tilskuere.

Chelsea fikk med rette skarp kritikk av TV 2s ekspertpanel etter de første 45 minuttene.

Newcastle produserte klart mest på St. James’ Park og ledet fortjent til pause. Mest av alt skuffet Chelsea med å virke mindre lystne på å kjempe ute på gresset i Englands nordøstre hjørne.

- Ingen unnskyldinger

Enkelte har forsøkt å Chelseas svake sesonginnledning med at troppen kom seint i gang med sesongoppkjøringen.

- Så langt inne i sesongen er det ingen unnskyldninger lenger. De bør være i god nok form til å spille, kommenterte tidligere Newcastle- og West Ham-manager Sam Allardyce i TV studioet halvveis i kampen.

- Det virker de helt klart ikke har viljen eller energien til å prestere som i forrige sesong, fortsatte «Big Sam».

Georginijo Wijnaldum fikk nikke inn 2-0 på en corner fra Ayoze da Cesc Fàbregas mister markeringen. Chelsea kjmpet seg likevel tilbake.

Mer vilje ble det definitvt i laget til etter reduseringen til Ramires. Brasilianeren var faktisk svært nær ved å nikke inn 2-3 på et nytt Willian-frispark, men avslutter rett på Krul.

Chelsea reddet litt ansikt, men sesongåpningen fortsetter likevel på skuffende vis.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!