Jääger with dream reprise – Aftenposten

sport-match

Mjøndalen – Vålerenga 0-1

Da Vålerenga trengte en målscorer som aller mest, kom løsningen fra den du ventet det fra aller minst.

Enar Jääger har ifølge statistikksiden Soccerassociation totalt 12 sesonger med toppseriefotball i fem land bak seg før han kom til Oslo-klubben. På de sesongene hadde han totalt scoret fem mål.  Da er det nesten ikke til å tro at 30-åringen nå har tryllet frem en drømmescoring i to kamper på rad.

Jääger spilte under Kjetil Rekdal i Aalesund, og da fortrinnsvis som høyre back. Nå har Rekdal plassert spilleren på motsatt back, og dermed har Jääger vist frem en suveren høyrefot mot både Viking og Mjøndalen.

Viking mot medalje: – Utrolig deilig!

For en uke siden mot Viking hjalp den nydelige scoringen hans lite siden VIF var svake defensivt og tilslutt tapte 2-4.

Mot Mjøndalen var en perle i krysset fra 20 meter nok.

Da scoringen kom, midtveis i den første omgangen, var det litt mot spillets gang. Førsteomgangen var stort sett bare dueller og lite spill, men hjemmelaget klarte å vaske frem et par halvsjanser uten egentlig å sette keeper Sascha Bucher på noen store prøver.

Vålerenga tok kontrollen

Etter hvilen koblet VIF et grep som burde gitt en større ledelse. Først var det svenske Melker Hallberg som ble spilt helt igjennom uten å lykkes. Så traff Ghayas Zahid stolpen med et susende skudd.

Hjemmelagets Amahl Pellegrino, som Mjøndalen hentet fra Vålerengas erkefiende Lillestrøm i sommer, prøvde seg på en Jääger midt i omgangen. Men mens Jääger traff blink, hadde Bucher ganske god kontroll på Pellegrinos skudd og slo ballen over.

I det 90. minutt burde innbytter Daniel Braaten sikret VIF-seieren, men mislyktes helt alene med MIF-keeper Jørgensen.

MIF uhyre nære på overtid

Tre minutter på overtid fikk Mjøndalen en corner. Mads Hansen headet på undersiden av tverrliggeren og ut!  Oj, for en mulighet til et viktig poeng.

Vålerenga i ingenmannsland etter nok et tap

Vålerenga hadde på de seks forrige kampene kun klart å kapre poeng mot et svakt Tromsø-lag. Med de tre poengene mot Mjøndalen er det nå bare fem poeng opp til Viking på bronseplass. Men selv om seieren over Mjøndalen var fortjent, var det ikke så veldig mye mer enn scoringen og poengene som gledet.

Hjemmelaget, som skapte fortvilende lite på hjemmebane,  ligger fremdeles på kvalikplassen med dårligere målforskjell en Start på plassen foran.