Sunday, September 27, 2015

TV2 commentator raged after World Cup sprint: – Like of scandal – Aftenposten



RICHMOND/OSLO: Han har blitt kjent som en «evig toer», men søndag kunne Peter Sagan juble over VM-gull i Richmond. Slovaken vant etter et perfekt rykk to kilometer før mål.

VM i sykling søndag, 261, 4 km fellesstart:

1) Peter Sagan, Slovakia 6.14.37, 2) Michael Matthews, Australia 0.03 min. bak, 3) Ramunas Navardauskas, Litauen s.t., 4) Alexander Kristoff, Norge s.t., 5) Alejandro Valverde, Spania s.t., 6) Simon Gerrans, Australia s.t., 7) Tony Gallopin, Frankrike s.t., 8) Michal Kwiatkowski, Polen s.t., 9) Rui Costa, Portugal s.t., 10) Philippe Gilbert, Belgia s.t.

Øvrige norske: 20. Edvald Boasson Hagen s.t., 72) Vegard Stake Laengen 2.50.

Brøt: Sven Erik Bystrøm, Vegard Breen og Lars Petter Nordhaug.

Etter målgang var det TV-produksjonen som fikk mest oppmerksomhet fra TV 2s kommentatorer.

For bak Sagan ble det utkjempet en durabelig strid om de øvrige medaljene. Den fikk ikke TV-seerne se. Heller ikke en reprise av spurten ble vist. I stedet var Peter Sagans feiring i fokus.

Det fikk TV 2-profilen Christian Paasche til å tenne på alle plugger.

- Hvilken håpløs TV-produksjon! Vi fikk jo ikke sett oppløpet, utbrøt Paasche like etter målgang.

- Det er jo helt håpløst, sa TV 2-makker Johan Kaggestad.

Medaljen glapp for Kristoff

På grunn av de mangelfulle TV-bildene, oppstod det forvirring rundt hvem som egentlig hadde snappet opp medaljene, men etter hvert ble det kjent at Alexander Kristoff ble nummer fire, mens Edvald Boasson Hagen ble nummer syv.

Etter å ha registert hvem som tok medaljene, fortsatte Paasche å kritisere TV-produksjonen.

- Maken til skandale! utbrøt han.

- Det er typisk USA. Det er bare vinneren som teller, la Kaggestad til.

Paasche beklaget også overfor seerne, selv om det riktignok ikke er TV 2 som er ansvarlig for TV-produksjonen.

TV 2-profilene var langt fra alene om å vise sin misnøye. I sosiale medier var det også tett mellom mishagsytringene etter innspurten.

Kristoff: – Jeg stivnet litt

Kristoff var svært nær å sikre seg en medalje, men var akkurat ikke sterk nok på de siste meterne.

* 2015: Peter Sagan, Slovakia

* 2014: Michal Kwiatkowski, Polen

* 2013: Rui Costa, Portugal

* 2012: Philippe Gilbert, Belgia

* 2011: Mark Cavendish, Storbritannia

* 2010: Thor Hushovd, Norge

* 2009: Cadel Evans, Australia

* 2008: Alessandro Ballan, Italia

* 2007: Paolo Bettini, Italia

* 2006: Paolo Bettini, Italia

- Jeg kjente tidlig at det kom til å bli tungt. Løypen er hardere i virkeligheten enn det ser ut som på forhånd. Jeg stivnet litt på slutten, men prøvde å få annenplassen. Jeg sleit på hver runde egentlig. De kjørte hardt i hver bakke, sier Kristoff til TV 2.

Edvald Boasson Hagen så svært pigg ut mot slutten, og like før mål tok han opp jakten etter Sagan sammen med belgieren Greg van Avermaet. Boasson Hagen klarte imidlertid aldri å ta igjen slovaken.

Kristoff fortalte om taktikken rett etter målgang.

- Jeg sa at han måtte prøve om han hadde gode bein. Vi skulle bruke han til å nøytralisere de som stakk. Vi gjorde et godt løp, synes jeg, men det var ikke en perfekt løype for oss. Det var litt for hardt på slutten for meg.

Boasson Hagen fortalte selv at han prøvde seg med på en tålmodig strategi på de siste kilometerne.

- Jeg dro aldri i front, men satt bare på hjul som vi hadde avtalt på forhånd. Kan hende jeg hadde vært topp tre om vi hadde kjørt maks. Det er vanskelig å si om jeg burde gjort det annerledes. Vi hadde en plan om at jeg skulle ligge på hjul og ikke dra, sier Boasson Hagen til TV 2.

Sagan: – Utrolig for meg

Michael Matthews fra Australia tok sølvet, mens Ramunas Navardauskas knep bronsen foran Kristoff.

Aller sterkest var imidlertid Peter Sagan. Slovaken reiste hjem fra Tour de France med hele fem andreplasser, noe som muligens gjorde at søndagens triumf smakte enda bedre.

- Det er den største seieren og jeg er veldig glad. Jeg ofret mye de siste tre ukene etter Spania rundt. Det er utrolig for meg, sier Sagan i et intervju vist på TV 2.

Hindret av velt

Det norske laget hang godt sammen i store deler av det 261 kilometer lange rittet, men med fem mil igjen kom uhellet: Etter en velt i hovedfeltet måtte flesteparten av de norske løperne stoppe opp, blant dem Boasson Hagen og Kristoff.

De kom seg raskt tilbake i feltet, men det kostet nok en god del krefter.

Så begynte det norske laget å slå sprekker. Med fire mil igjen hadde både Sven Erik Bystrøm og Vegard Breen begge brutt.

I tillegg måtte Lars Petter Nordhaug etter hvert slippe hovedfeltet. Dermed var det bare Vegard Stake Laengen som satt med to norske trumfkortene Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff i finalen av rittet.

Som vanlig i VM-fellstarter manglet det ikke på ryttere som prøvde lykken. På den siste milen var det hviterusseren Kanstantin Siwtsow og Tyler Farrar som gjorde et helhjertet forsøk, men de ble hentet inn rundt fem kilometer før målgang.

Så kom altså Sagans stø to kilometer før mål, som var nok til å sikre den minneverdige triumfen for slovaken.

Sykkelfrelst? Da anbefaler vi disse sakene:

  • Vincenzo Nibali ble sendt hjem fra Spania Rundt i skam. Årsaken var utspekulert biljuks, som skapte storm i sykkelverdenen. Få med deg reaksjonene her.
  • Kristoffs trener om fylleskandalen: – Vil skape enorme problemer
  • Froome, Quintana og Contador droppet Richmond-VM. Les hvorfor her.

Publisert:

LikeTweet

No comments:

Post a Comment