Bradley in vehement argument with the RBK coach – Manager

Promotion med annonselenker

Men ingen av dem vil si hva krangelen gjaldt.

ROSENBORG – STABÆK 3-2 e.e.o:

Det ble meget dramatisk da Rosenborg onsdag kveld tok seg til cupfinale på bekostning av Stabæk. Fem mål, to straffer og ekstraomganger måtte til for å kåre en vinner i en vanvittig spennende kamp på Lerkendal.

Vertene tok tidlig ledelsen ved Pål André Helland, men en utligning av Muhamed Keita og et straffemål av Nikolai Næss snudde kampen i gjestenes favør, men drøye ti minutter før slutt fikk Rosenborg straffe.

- Billig
Alexander Søderlund omsatte straffen i mål, men i NRKs kommentatorboks ble det reagert kraftig da dommer Tom Harald Hagen blåste straffe da Jonas Svensson gikk i bakken etter en duell i feltet.

- Det er en duell der de begge går i hverandre. Den ser billig ut fra min posisjon. Det er sjelden det blir dømt straffe på slikt på dette nivået, sa NRK-ekspert Lise Klaveness om situasjonen inne i 16-meteren.

Klaveness la imidlertid til at også Stabæks straffe var noe billig.

Straffescoringen sørget i hvert fall for ekstraomganger på Lerkendal og der ble nykommer Matthias Vilhjalmsson den store helten med sitt mål.

Dermed er Rosenborg klare for cupfinalen og fansen kan glede seg til «fæst på Ullevaal, med masse mål og rock ‘n roll». Hvorvidt RBK møter Viking eller Sarpsborg i finalen, blir avgjort torsdag kveld.

STRAFFE: Jonas Svensson gikk i bakken.

Ned Alley NTB scanpix

- Dette kjennes fantastisk, det ble en lang kveld og jeg synes ikke vi gjør en spesielt strålende fotballkamp. Vi var slitne og Stabæk var gode. Vi var under press, men er utrolig glade for å være i finalen, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK rett etter kampslutt.

- Vi kommer under 2-1, men reiser oss igjen, selv etter det kjøret vi har vært igjennom den siste tiden. Vi tar ut alt i dag og det er effektivt. Vi har hatt en knalltøff uke, men nå venter cupfinalen på oss. Da får vi opp litt energi og jeg tror gutta skal få fir i morgen, sier treneren videre.

Heftig krangel
På benken gikk det også hardt for seg og RBK-assistent Erik Hoftun og Stabæk-trener Bob Bradley hadde en heftig krangel ute på sidelinjen.

Det gikk hett for seg, men etter kampen ville begge de to profilene avdramatisere det som skjedde overfor pressen.

- Hør her. Jeg kjenner Erik fra gamle dager. Han er en bra mann. Når to lag legger mye i dette er det sterke følelser. Vi snakker hardt og tar hverandre i hendene, sier Bradley til NRK om hendelsen.

Hoftun på sin side ønsket ikke å utdype hva som skjedde overfor NRK, men poengterte at de to var ferdig med det hele.

Drømmestart
Rosenborg spilte ingen god første omgang mot bæringene, men tok likevel ledelsen allerede etter sju minutters spill på Lerkendal.

Mike Jensen slo en lang ball i bakrom der Pål André Helland hadde gått på løp. Kantspilleren lobbet ballen over keeper på nydelig vis og det sto 1-0.

Før RBK gikk opp i ledelsen hadde imidlertid allerede Stabæks Nikolai Næss testet keeper André Hansen med et skudd i andre enden av banen. RBK-keeperen måtte også i aksjon etter en corner i det sjette minutt, der Cole Grossmann fikk avsluttet og var svært nær scoring.

Og det var Stabæk som skapte de fleste sjansene før pause.

Etter 24 minutter fikk Ernest Asante ballen av Muhamed Keita og førstnevnte klinket til. Keeper Hansen ga en retur, men fikk tak i ballen igjen før en jagende Birger Meling fikk en fot på kula.

Presset RBK
Ti minutter senere var Asante frampå igjen. Stabæk-stjernen fintet vekk Jørgen Skjelvik og satte fart mot mål. Skuddet til Asante var godt, men Hansen i buret var ikke lett og lure, og Rosenborg slapp med skrekken.

(artikkelen fortsetter udner bildet)

LEKKER LOBB: Av Rosenborgs Pål Andre Helland.

På den påfølgende corneren fikk gjestene igjen en enorm mulighet. Luc Kassi fikk først avsluttet fra rundt 16 meter, men skuddet ble blokkert. Deretter fyrte Næss av og ballen gikk i stolpen, via en RBK-spiller og ut. Returen var det utrolig nok ingen fra Stabæk som kom først på.

Hjemmelaget hadde også noen brukbare muligheter til å øke ledelsen, men kunne si seg fornøyd med at det sto 1-0 etter 45 minutter.

Rystet vertene
RBK-trener Kåre Ingebrigtsen sa til NRK i pausen at han hadde bedt sine disipler om å skjerpe seg til annen omgang, men da få minutter av omgangen var spilt fikk trønderne seg en ordentlig kalddusj.

Birger Meling vartet opp med en kroppsfinte som sendte Ole Selnæs nedi gata for en wiener med lompe, før han satte fart inn i feltet og spilte ut til Keita. Den tidligere Godset-mannen gjorde ingen feil og det sto 1-1.

Og bærumslaget fortsatte å kjøre på.

68 minutter var spilt da Asante stormet inn i feltet med Skjelvik hakk i hæl. Backen løp ned Stabæk-spilleren i boksen og det ble dømt straffe.

Klønete av RBK-spilleren, siden Asante i utgangspunktet ikke var i noen farlig posisjon. Fra krittmerket var Næss sikker og gjestene ledet.

Ny straffe
Like etter var vertene nær en rask kvittering. Innbytter Yann-Erik de Lanlay slo inn mot Alexander Søderlund. Spissen kastet seg fram og fikk hode på ballen, men headingen gikk like utenfor Stabæks mål.

Først i det 77. minutt kom utligningen. Rosenborg fikk det som må kunne kalles en billig straffe da Jonas Svensson gikk i bakken etter en duell i feltet, men dommeren pekte likevel på straffemerket. Alexander Søderlund tok ansvar og skled inn 2-2-målet fra elleve meter.

I etterkant av straffen kom tidligere RBK-spiller Anthony Annan i fokus. Midtbanemannen var ufin etter en duell med Selnæs, der RBK-mannen fikk gult kort, men Annan, som allerede hadde gult, slapp heldig unna.

(artikkelen fortsetter under bildet)

VISTE FINGERFERDIGHETER: Anthony Annan holdt ike fingrene av fatet.

Dramaet på Lerkendal levde til siste slutt og begge lag hadde muligheten til å avgjøre. Rett før slutt kom Luc Kassi til et godt skudd fra god posisjon, men Andre Hansen i RBK-buret var med på notene og reddet.

Ekstraomganger
Etter en amper avslutning på kampen sa Tom Harald Hagen at nok var nok og blåste for full tid. Dermed ble det ekstraomganger.

Fem minutter ut i første ekstraomgang tok vertene tilbake ledelsen. De Lanlay fikk ballen på kanten og la inn foran mål. Der hadde Matthias Vilhjalmsson løpt seg fri og kunne bredside inn 3-2-ledelse til RBK.

Etter scoringen skapte Stabæk en rekke store sjanser og var svært nær en utligning, men det ville seg ikke en tredje gang for bæringene og dermed var det til slutt tippeligaleder Rosenborg som kunne juble for finale.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!