Saturday, September 26, 2015

Strømsgodset up on a medal after victory against Glimt – Aftenposten

sport-match

STRØMSGODSET – BODØ/GLIMT 3-1

Bodø/Glimt sløste med sjansene borte mot Strømsgodset. I annen omgang rotet Pavel Londak det til med en keepertabbe og da scoringene rant inn like før slutt, endte det 3-1.

Godset hadde ikke sin beste dag hjemme mot Bodø lørdag, men tilkjempet seg likevel tre svært viktige poeng i medaljekampen. Det var ganske utrolig at gjestene ikke ledet etter den første omgangen. Den var riktignok ganske sjansefattig, men Trond Olsen hadde en utrolig mulighet til å sende Glimt i ledelsen.

Lillestrøm – Mjøndalen 3-0 (1-0)

4306 tilskuere

Mål: 1-0 Imoh Fred Friday (9), 2-0 Erling Knudtzon (70), 3-0 Malaury Martin (88).

Dommer: Ken Henry Johnsen, Flint.

Gult kort: Jørgen Kolstad, Lillestrøm.

Lagene:

Lillestrøm (4-2-3-1): Arnold Origi – Håkon Skogseid, Marius Amundsen, Simen Kind Mikalsen, Stian Ringstad – Mohamed Ofkir, Marius Lundemo (Innocent Bonke fra 46.) – Jørgen Kolstad (Arni Vilhjalmsson fra 90.), Imoh Fred Friday, Malaury Martin – Erling Knudtzon.

Mjøndalen (4-4-2): Marco Priis Jørgensen – Rhett Bernstein (Sanel Kapidzic fra 75.), Morten Sundli, Ulrik Arneberg, Joachim Olsen – Erik Midtgarden (Henrik Gulden fra 85.), Tokmac Nguen (Erik Hurtado fra 46.), Stian Aasmundsen, Mads Hansen – Amahl Pellegrino, Christian Gauseth.

Strømsgodset – Bodø/Glimt 3-1 (0-0)

6352 tilskuere

Mål: 1-0 Pavel Londak (selvmål 62), 2-0 Marcus Pedersen (87), 3-0 Marco Tagbajumi (89), 3-1 Morten Konradsen (90).

Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar.

Gult kort: Gustav Valsvik, Florent Hanin, Strømsgodset, Zarek Valentin, Bodø/Glimt.

Lagene:

Strømsgodset (4-3-3): Espen Bugge Pettersen – Lars Vilsvik, Marius Høibråten, Gustav Valsvik, Florent Hanin – Bismark Boateng (Mathias Berg Gjerstrøm fra 90.), Martin Rønning Ovenstad, Iver Fossum – Øyvind Storflor (Marco Tagbajumi fra 60.), Marcus Pedersen, Gustav Mendonca Wikheim.

Bodø/Glimt (4-3-3): Pavel Londak – Zarek Valentin, Viuex Sane, Brede Moe, Thomas Jacobsen – Henrik Furebotn, Dominic Chatto, Kristian Brix (Morten Konradsen fra 54.) – Fitim Azemi, Alexander Sørloth (Daniel Edvardsen fra 83.), Trond Olsen.

Etter 30 minutter ble vingen spilt igjennom. Veteranen rundet keeper Espen Bugge Pettersen, men alene foran åpent bur fra åtte meter, skjøt Olsen over og utenfor mål med høyrefoten.

– Jeg skjøt utenfor. Helt utrolig at det går an, sa Olsen til CMore i pausen.

- NFF vil innføre sluttspill i eliteserien

Kongsvinger rykket opp

Londak-tabbe

I annen omgang skjedde det langt mer, men det var en gavepakke som skulle gi det første målet. Lars-Christopher Vilsvik la inn fra høyre. Legget så ut til å være en enkel sak for Londak, men plutselig rotet estlenderen ballen inn i eget mål.

– Det var et vanlig innlegg, men ballen stusset og ble litt høy. Det ventet jeg ikke og den går i mål. Etter feilen blir det vanskelig å snu det. Dette er vanskelig for meg, sa Londak.

Etter scoringen presset Bodø på for utligning og kom til flere sjanser, men Bugge Pettersen gjorde en god jobb i målet. På slutten ble bortelaget for overmodige og vertene punkterte kampen.

– All honnør til spillerne. Vi tar over kampen etter 0-1. Bugge Pettersen hadde et par kjemperedninger. Prestasjonen er jeg veldig fornøyd med, men resultatet er jeg misfornøyd med. Vi er litt skuffet, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

Pedersen scoret

Marcus Pedersen scoret sitt sjette mål på like mange kamper tre minutter før slutt. Spissen snek seg inn bak Bodø-forsvaret og satte ballen i mål. To minutter senere banket Marco Tagbajumi inn 3-0. Morten Konradsen laget et trøstemål ett minutt på overtid med en heading etter corner.

– Det er litt tilfeldig. Vi har marginene med oss når vi trenger det. Vi gjør en dårlig kamp. Vi er slappe, upresise og har dårlige bevegelser. Vi står bra opp i duellspillet, men eget spill er ikke bra nok i dag, sa Bugge Pettersen.

Godset klatrer med seieren opp på tredjeplass på tabellen og setter press på Viking og Odd foran deres kamper mot Rosenborg og Sarpsborg søndag.