Saturday, September 26, 2015

Brazilian duo rescued a draw for Chelsea – TV 2

Newcastle-Chelsea 2-2

Seier over Arsenal og Walsall var langt fra nok til å friskmelde Chelsea. I lørdagens bortemøte med Newcastle holdt José Mourinhos Chelsea på å tape igjen, men to sene scoringer av den brasilianske duoen Ramires og Willian sørget for at Chelsea fikk med seg ett poeng.

– Det er ett poeng. Det er det vi fikk. Det er bedre enn å tape, men jeg er aldri glad når vi ikke vinner kamper, sier Mourinho.

Mourinho slaktet lagets innsats
Portugiseren var tydelig misfornøyd med spillernes prestasjoner i den første omgangen. Da hadde en Ayoze Pérez scoret etter passivt forsvarsspill av Kurt Zouma og Branislav Ivanovic, samtidig som angrepsspillet stod i stampe.

– På en skala fra null til ti, minus én. Så dårlige var vi, sier Mourinho

– I pausen sa jeg at jeg er lei meg for at jeg bare har tre bytter. Jeg ville gjøre seks bytter.

Newcastle, seiersløse i Premier League og nylig utslått av ligacupen av Sheffield Wednesday, var på vei mot en etterlengtet opptur, men måtte ta til takke med 2-2.

– Det var et godt resultat og en strålende prestasjon. Vi ville ha en god prestasjon og en reaksjon fra spillerne. Det har vært en tøff uke med mye kritikk av spillerne. Det var mye press på dem i deg, sier en smilende Newcastle-manager Steve McClaren.

Pérez spilte en meget god kamp for Newcastle og vartet opp med scoring og målgivende pasning. Georginio Wijnaldum sto for den andre scoringen. Ramires reduserte med en suser fra 20 meter, før Willian sikret 2-2 på et frispark som gikk uberørt gjennom feltet.

Ut mot dommeren
Presset mot Newcastle var kraftig i sluttminuttene, men vertene stod løpet ut.

Ikke overraskende lot Mourinho seg nok en gang irritere over dommerens innsats etter at seieren glapp.

– Jeg visste hva Newcastle ville ha på det tidspunktet (mot slutten av kampen). Jeg vet også hvilken dommer Martin Atkinson er. Han stopper kampen, gir tid og snakker for mye. Han har lange samtaler med spillerne. Jeg visst umiddelbart at det kom til å bli vanskelig, sier Mourinho.

Forsvarsrot ga Pérez-scoring
Newcastle var det klart friskeste laget i den første omgangen, men noen sjansebonanza var det absolutt ikke på St. James’ Park. Den første muligheten kom fra tidligere Newcastle-spiller Loic Rémy. Chelseas i fraværet av suspenderte Diego Costa fikk imidlertid ikke avsluttet på mål.

Vertene vartet opp med to gode sjanser da kampen nærmet seg 30 minutter gammel. Først ble Ayoze Pérez stoppet av Asmir Begovic, før Daryl Janmaat led samme skjebne.

I store deler av sesongen har Chelsea hatt store problemer med å få i gang det offensive artelleriet klubben besitter. Det gjorde de blå også mot Newcastle.

Et skudd fra distanse fra Cesc Fàbregas på en kontring var det nærmeste Chelsea kom scoring i den første omgangen.

Også bakover på banen har Chelsea-laget vært en skygge av seg selv denne sesongen. Rot og kluss i forsvaret skapte problemer like før pause mot Newcastle. Ballen ble slått inn i feltet mot Pérez. Meget passivt forsvarsspill av Kurt Zouma og Branislav Ivanovic sørget for at Pérez fikk tatt ned ballen. Avslutningen var like strålende som nedtaket, og Newcastle kunne juble for 1-0-ledelse.

– Zouma burde headet den ut. Jeg vet ikke hva han tenkte. Han hopper ikke en gang. Det er ganske patetisk forsvarsspill, sa Sam Allardyce nådeløst i TV 2s Premier League-studio.

Håkon Opdals sensasjonelle mål vekker oppsikt i utlandet.

Wijnaldum-doblet
José Mourinho hadde nok forventet å se mer av sine utvalgte fremover på banen, men heller ikke i starten av andre omgang virket angrepsspillet å sitte. Slurvete pasningsspill mot et godt organisert Newcastle-forsvar ga ikke scoring.

For Newcastle klaffet ting langt bedre. Like før timen var passert fikk vertene corner. Inne i feltet rev Georginio Wijnaldum seg fri fra Cesc Fàbregas og stanget enkelt inn 2-0-ledelse til Newcastle.

Brasilianerne scoret
Mourinho byttet inn Willian, Falcao og Ramires. Sistnevnte blåste nytt liv i kampen for Chelseas del med en vanvittig scoring tolv minutter før slutt. Fra 20 minutter banket brasilianeren ballen i krysset til redusering.

FIFA-topp hevder Chiellini utnyttet «bitemerker» for å få Suarez utvist.

Bare minutter senere burde Pedro sørget for at det stod 2-2. Fàbregas slo en strøken pasning gjennom til landsmannen. Pedro hadde god tid alene med Tim Krul, men satte ballen langt over målet.

Trykket mot Newcastle økte, og fire minutter før full tid kom utligningen fra en annen innbytter.

Willian skrittet opp for å ta frispark like utenfor sekstenmeteren. Krølltoppen hamret til og sendte ballen inn i midten av feltet. Ramires forsøkte å heade uten å få hodet på ballen. Det gjorde ingenting, for ballen fortsatte uberørt inn i nettet bak Krul.

Flere scoringer ble det ikke. Det endte dermed 2-2.