Saturday, September 26, 2015

Three of the goals should have been annulled when Tottenham played with City – Dagbladet.no

• Tottenham – Manchester City 4-1 (1-1):

(Dagbladet): Manchester City kom til White Hart Lane i ettermiddag som serieleder, og var på papiret store favoritter før møtet med nord-londonerne.

Manuel Pellegrinis lag hadde vunnet åtte av de siste ni kampene mot Spurs. I samme periode hadde de lyseblå fra Manchester scoret 16, mot londonernes to nettkjenninger.

Men som fotballen så ofte har vist, så er det ikke alltid favorittene vinner.

Ble overkjørt

City styrte det meste av spillet før pause i London, men etter hvilen ble serielederen regelrett overkjørt av et Tottenham som har levert svært ustabilt så langt denne sesongen.

Mot slutten av oppgjøret handlet det – utrolig nok – bare om hvor stor seieren skulle bli.

Kampen var heller ikke uten kontroverser. Dommer Mark Clattenburg og hans assistenter hadde nemlig alt annet enn en god dag på jobben.

Hele tre av scoringene – to av Tottenhams og Citys ene – skulle nemlig ha vært annullert for offside.

Men det kommer vi tilbake til.

God City-start

Den første brukbare muligheten i oppghøret kom da ellers tam Sergio Agüero dro til fra rundt 25 meter etter, men Hugo Lloris reddet det ekle skuddet, som spratt i bakken rett foran ham, relativt greit.

Noen få minutter seinere festet imidlertid serielederen grepet.

Etter en god Tottenham-periode fikk City plutselig sjansen til å kontre etter en misforståelse mellom Kyle Walker og Christian Eriksen høyt i banen for Spurs.

City satte lynraskt fart andre veien. Yaya Toure tok med seg ballen sentralt mot et Tottenham-forsvar i ubalanse. Ivorianeren vektet pasningen ut mot høyre til Kevin de Bruyne nærmest perfekt, og belgieren avsluttet glitrende i lengste hjørne fra noe skrå vinkel i Tottenham-boksen.

TV-bildene viste riktignok at de Bruyne var i en hårfin offside da Toure slo pasningen, men det fikk ikke linjedommeren med seg.

Snudde alt

Rett etterpå var City farlig frampå igjen, men Lloris reddet skuddet fra Raheem Sterling på strålende vis.

Tottenham fikk en mulighet til å sørge for balanse i regnskapet etter en drøy halvtime, men Harry Kane, som er inne i en voldsom måltørke, skjøt svakt til side for mål da han hadde sjansen til å spille til Christian Eriksen i bedre posisjon.

Kampen bølget fram og tilbake i et voldsomt tempo i minuttene inn mot pause, men noen sekunder før klokka rundt 45 minutter slo Tottenham knallhardt tilbake.

Utlikningen skulle riktignok vært avblåst for offside.

Langskudd

Harry Kane spilte nemlig fram en offsideplassert Kyle Walker på Tottenhams høyreside. Backen la knallhardt inn foran mål, og der vartet Wilfred Caballero – som hadde fått sjansen på bekostning av Joe Hart, opp med en kjemperedning på Heung-min Sons avslutning fra kloss hold.

Ballen gikk videre til Kevin de Bruyne, som dyttet ballen ut foran City-boksen uten å se seg ordentlig for. Bakfra kom Tottenhams Eric Dier i kjempefart, og unggutten klinte til langs bakken via stanga fra nesten 30 meter.

Skuddet var strålende, men burde kanskje ha vært reddet av Caballero, som så ut til å miste konsentrasjonen fullstendig etter kjemperedningen noen sekunder tidligere.

Og når vi er inne på Caballero og konsentrasjonssvikt.

Argentineren viste ikke akkurat klasse rett etter pause heller, da Tottenham fullførte snuoperasjonen.

På bærtur

En corner ble slått inn fra høyre, og i feltet var Toby Alderweireld høyest av alle, og headet kula kontant i det åpne nettet. Caballero var på halvdistanse, og klarte verken å utfordre belgieren eller å vokte sitt eget bur.

Rett etterpå ble vondt til verre for City.

Først hinket kaptein Yaya Toure av banen med skade, og ble erstattet av Jesus Navas.

Deretter økte Tottenham til 3-1.

Endelig for Kane

Spurs vant et frispark på drøyt 20 meter. Christian Eriksen dro til i krysstanga og ut, og på returen var Harry Kane mest våken. Englandspissen sto i god posisjon og brukte innsiden av foten til å styre ballen tilbake i motsatt kryss, helt utagbart for Caballero.

Reprisen viste imidlertid at Kane sto i en hårfin offside da Eriksen skjøt, og goalen ble dermed den tredje (!) som skulle ha vært annullert.

For Harry Kanes del var det uansett ekstra moro å få målet. Det var nemlig fjorårskometenes første nettkjenning på tolv og en halv time.

Tottenham satte ballen i nota nok en gang etter 73 minutter, men denne gangen blåste dommer Mark Clattenburg for en korrekt offside.

Lamela avsluttet festen

Innbytter Nacer Chadli var høyest i boksen, og headet mot lengste hjørne. Der sto Son og styrte ballen i det åpne målet, men sør-koreaneren sto i offside da Chadli vant hodeduellen.

Spørsmålet var om Son behøvde å touche ballen, ettersom det kunne se ut til at den ville gått i mål direkte fra Chadlis pannebrask.

Det gjorde uansett ikke akkurat at lufta gikk ut av Tottenham-ballongen. Bare noen få minutter seinere økte nemlig Erik Lamela til 4-1 etter en strålende pasning av innbytter Clinton Njié.

City virket sjokkerte, og mot slutten av kampen hadde Tottenham full kontroll.

Nå kan i teorien både Manchester United og West Ham ta over serieledelsen seinere i ettermiddag.