Amazing Messi goals in the Cup final – Dagsavisen

Annonse

Sport

Annonse

Av Odd-Sølve Grannes

Lionel Messi ga Barcelona ledelsen med en utrolig soloprestasjon i lørdagens spanske cupfinale. Til slutt vant katalanerne 3-1 over Athletic Bilbao.

Messi viste seg fra sin aller beste side etter 20 minutter. Den lille ballmagikeren fikk ballen noen meter fra midtstreken helt ute på høyre side. Han stanset og sto helt stille før raidet begynte. Argentineren hadde tre mann på seg, men rundlurte trioen, blant annet ved å slå tunnel på en av dem, før han stormet inn i 16-meteren, fintet bort Aymeric Laporte og en til og banket ballen forbi keeper  i nærmeste hjørne.

Etter 36 minutter vartet Barcelona igjen opp med glimrende prestasjoner. Denne gangen spilte Ivan Rakitic vegg med Messi før han fant Luis Suárez, som la ballen inn til Neymar. Brasilianeren hadde en enkel oppgave med å lage 2-0.

I annen omgang lot scoringene vente på seg. Først etter 74 minutter ble det et nytt mål. Dani Alves la inn et hardt og lavt innlegg. Et avventende Bilbao-forsvar sto og sov. Da benyttet Messi anledningen til å snike seg foran og sette inn 3-0.

Inaki Williams sørget for litt spenning på slutten da han reduserte elleve minutter før slutt, men det ble med trøstemålet for baskerne på Camp Nou.

Barcelona sikret seg sin 27. seier i den spanske cupen. Forrige gang laget gikk til topps i turneringen var for tre år siden. (©NTB)

KAMPFAKTA

Spansk cupfinale fotball lørdag:

Athletic Bilbao – Barcelona 1-3 (0-2)

97.000 tilskuere på Camp Nou.

Mål: 0-1 Lionel Messi (20), 0-2 Neymar (36), 0-3 Messi (74), 1-3 Inaki Williams (80).

Annonse

Sport

KAMPFAKTA

Annonse

‘ + ” + ” ; $ (“.slasken-body-text”).html(firstPart +””+ add +”

“+ secondPart); }); function trim_words(theString, numWords) { expString = theString.split(/s+/,numWords); theNewString=expString.join(” “); return theNewString; } (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&appId=1708452562713713&version=v2.0″; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’)); jQuery.ajax({ url: “https://api.facebook.com/method/fql.query?query=SELECT comment_count FROM link_stat WHERE url=’http://www.dagsavisen.no/sport/utrolig-messi-mål-i-cupfinalen-1.362231′”, dataType: “jsonp”, success: function (data) { xmlDoc = jQuery.parseXML(data), $ xml = jQuery( xmlDoc ), $ count = $ xml.find( “comment_count”); console.log(‘facebook count ‘ + $ count.text()); if ($ count.text() != ”) { //If their is no comments on the page then comments data will not exist $ (‘.comment-count’).append($ count.text()); } else { $ (‘.comment-count’).append(’0′); } } }); $ (function(){ // cancel existing events $ (‘#carosel-image1-left’).unbind(‘click’); $ (‘#carosel-image1-right’).unbind(‘click’); $ (‘#carosel-image2-left’).unbind(‘click’); $ (‘#carosel-image2-right’).unbind(‘click’); $ (‘#carosel-vid-left’).unbind(‘click’); $ (‘#carosel-vid-right’).unbind(‘click’); // add new events $ ( “#carosel-image1-left” ).bind( “click”, function() { $ (“#img1-carosel”).carousel(‘prev’); }); $ ( “#carosel-image1-right” ).bind( “click”, function() { $ (‘#img1-carosel’).carousel(‘next’); }); $ ( “#carosel-image2-left” ).bind( “click”, function() { $ (“#img2-carosel”).carousel(‘prev’); }); $ ( “#carosel-image2-right” ).bind( “click”, function() { $ (‘#img2-carosel’).carousel(‘next’); }); $ ( “#carosel-vid-left” ).bind( “click”, function() { $ (“#carosel-vid”).carousel(‘prev’); }); $ ( “#carosel-vid-right” ).bind( “click”, function() { $ (‘#carosel-vid’).carousel(‘next’); }); });