Rangers humiliated at home – TV 2

New York (TV 2):

New York Rangers – Tampa Bay Lightning 0-2 (2-3)

Selv om Mats Zuccarello Aasen fortsatt måtte holde seg på tribunen fikk nordmannen oppleve et fullspekket Madison Square Garden i kamp fem, i den jevne semifinaleserien mot Tampa Bay Lightning.

Men det som skulle bli en oppvisning på hjemmebane der Rangers skulle feste grepet om finalebilletten, ble isteden et sviende nederlag foran 18.000 tilskuere kledd i rødt, hvitt og blått.

- Det var en tøff kamp. Ikke like åpen som de har vært tidligere. De forsvarte seg bra, så det var vanskelig for oss å skape gode sjanser. Det er tungt når vi slipper inn det andre målet så sent i andre periode, og det kjentes som om det tok luften ut av oss, sier Henrik Lundqvist til TV 2 i garderoben.

Nå er det vinn eller forsvinn i Florida på tirsdag.

- Nå må vi bare dra ned til Tampa for å krige som bare det, og håpe at det går veien så vi kan få en kamp sju hjemme, understreker den svenske stjernen.

Rangers tok initiativet

Det er igjen likt mellom New York Rangers og Tampa Bay Lightning i semifinalen.

Kampen åpnet med at gjestenes Tyler Johnson var nesten gjennom alene med Henrik Lundqvist, men kaptein Ryan McDonagh fikk ryddet opp. Derfra tok Rangers over føringen i første periode, og var nære på ved flere anledninger.

Blant annet et herlig samspill mellom Carl Hagelin og Martin St. Louis burde gitt uttelling etter snaue fem minutter.

Fjerderekka til Rangers med Tanner Glass, Dominic Moore og James Sheppard stod opp når det trengtes som mest, og gjestene så seg nødt til å ta en timeout midtveis i første periode. Det var likevel målløst etter de første 20 minuttene.

Sju minutter ut i midtperioden langet Jason Garrison kølla opp i ansiktet på Rick Nash, men vertene klarte ikke å utnytte deres fem overtall.

Trener Alain Vigneault mener nettopp det var utslagsgivende.

- Jeg likte måten vi kom ut på og styrte spillet, men vi fikk ikke så mye ut av all tiden vi hadde i deres sone. Scoringer i overtall har gitt oss overtaket i kamper tidligere, men i kveld fikk vi det ikke til. Vi var trege, og det gjorde det enkelt for dem å forsvare seg. Det hadde åpenbart mye å si for kampen i kveld, sier sjefen på pressekonferansen etter kampen.

Trener Alain Vigneault krysser fingrene for at Zucca snart er på isen igjen.

På spørsmål om hvordan han ser for seg kamp seks i Florida på tirsdag kommer svaret kontant.

- Vi ønsker å fortsette å spille, og skal vi klare det må vi spille vår beste kamp denne sesongen. Jeg tror vår erfaring fra slike situasjoner kan være en fordel, men til slutt må vi som sagt spille vår beste kamp i år. Så jeg er overbevist om at vi skal være klar for den, understreker Vigneault.

Lundqvist tapte keeperduellen

Begge lagenes bakerste menn har fått kjenne presset de to siste kampene. Tirsdag var det Lundqvist som slapp inn seks pucker, men slo tilbake i Rangers 5-1-seier fredag.

Samme kveld måtte Ben Bishop plukke fem pucker ut av sitt bur, og det var forventet at han slo tilbake på samme måte søndag kveld.

I starten på oppgjøret i MSG var Rangers sisteskanse, med en redningsprosent på 93 så langt i sluttspillet, igjen i storslag. “King Henrik” runget etter en feberreding på skuddet fra Lightnings kaptein Steven Stamkos i åpningen av midtperioden.

TV 2 får bekreftet at 27-åringen har pådratt seg hjernerystelse.

Rangers styrte det meste av spillet også etter første pause, men klarte ikke å sette sjansene. Med drøye seks minutter igjen av den perioden regisserte nå kaptein Stamkos, og Lundqvist måtte se pucken suse inn i nettet etter skudd fra Valtteri Filppula. Det ble stille som i graven blant de drøye 18.000 tilskuerne.

Det virket som Rangers ville satse på å snu kampen i tredje periode, og glemte at det fortsatt var tid å spille i midtperioden. Marc Staal røk på en utvisning, og et stjerneangrep fra gjestene endte med at Ondrej Palat fant en umarkert Stamkos foran Lundqvist.

Uttagbart og 2-0 til Lightning, som utnyttet overtallsspillet Rangers ikke klarte.

Til tross for heroisk heing fra publikum klarte ikke vertene å få uttelling i sluttspurten, mot en strålende Bishop som svarte kritikerne etter forrige match.

Etter en 2-0-seier leder Florida-laget nå 3-2 sammenlagt, og semifinaleserien kan avgjøres i Florida tirsdag.