Saturday, May 30, 2015

Great talent lowered Haugesund: – Incredibly delicious – TV 2

Haugesund – Start 0-2:

Kristoffer Ajer ble Starts store helt da han scoret begge målene da Start vant 2-0 mot Haugesund lørdag ettermiddag.

Se sammendraget øverst i saken!

– Det var tre utrolig viktige poeng. Vi har slitt i det siste og en sterk borteseier er utrolig viktig, sa Ajer etter kampen.

– Ajer har vinnervilje

På det første målet trodde 17-åringen at han var i offside. Men bildene viste at stortalentet ikke var det.

– Jeg setter den i mål i tilfelle dommeren ikke blåser. Når jeg ser at linjemannen ikke har flagget opp så er det utrolig deilig, fortsatte Ajer.

– På den andre scoringen fikk jeg krampe. Jeg slet med å komme meg helt frem, men det var utrolig deilig, smilte matchvinneren.

Dermed sørget stortalentet for en kjærkommen opptur for sørlendingene som ikke har vunnet på fire kamper. Håkon Opdal holdt også nullen for første gang i serien i år. Mons Ivar Mjelde var storfornøyd med 17-åringen sin etter kampslutt.

– Fantastisk. Han har en sånn vinnervilje og jeg føler det på oppvarming og i garderoben. Han scorer to flotte mål og avgjorde kampen for oss. Det er fantastisk bra for en så ung gutt, sa en glad Mjelde.

Haugesunds sjansesløseri

Haugesund festet grepet om kampen fra start. Allerede etter tre minutter burde Christian Gytkjær ha sendt hjemmelaget i ledelsen. Fra to meter hadde dansken en fin scoringsposisjon, men spissen kom aldri høyt nok i duellen og headet like utenfor.

Åtte minutter senere var det gjestenes tur til. Innlegget fant Emil Dahle som stod alene på åtte meters hold. 24-åringen traff dårlig og skuslet vekk en stor sjanse.

Fire minutter før pause fikk Haugesund en ny stor mulighet. Søren Ejlersgård Christensen ble spilt fri ved sekstenmeteren. Men 28-åringen maktet ikke å sette ballen i mål bak Håkon Opdal. Haugesund dominerte i 1. omgang, men maktet ikke å putte ballen i mål.

Fem minutter etter pause skulle Starts stortalent vise seg frem. Robert Sandnes slo inn fra venstre. Innlegget fant Matthías Vilhjálmsson som headet ned til Kristoffer Ajer. Fra to meter kunne 17-åringen sette ballen enkelt i mål.

Ny Ajer-scoring

Minutter senere fyrte Simon Diedhiou av et skudd, men det gikk rett i fanget på Opdal. Etter 55 minutter fikk Christensen nok en stor mulighet, men dankens traff dårlig på ballen fra 13 meter og ballen ble klarert av Starts forsvar.

Det skjedde mye nå. Haugesund etablerte et press på bortelaget, men likevel var det Start som var nærmere 2-0 enn at hjemmelaget skulle utligne.

I det 58. minutt fikk Start frispark i god posisjon. Rolf Daniel Vikstøl bestemte seg for å kline til fra 25 meter. Frisparket var godt plassert, men en god Per Kristian Bråtveit fikk slått forsøket til corner.

Like før slutt vant Owello ballen midt på banen. Han slo ballen til Ajer som kom alene med Bråtveit og satte ballen enkelt i mål. 2-0 til gjestene som ble sluttresultatet.

Slik startet lagene:
Haugesund: Bråtveit, Haraldseid, Bjørnbak, Skjerve, Myrestam, Bamberg, Olsen, Ejlersgård Christensen, Haukås, Diedhiou, Gytkjær.
Start: Opdal, Sandnes, De John, Christensen, Vikstøl, Kristjánsson, Ajer, Hollingen, Dahle, Owello, Vilhjálmsson