Olaf Tufte back on the podium – after seven years – Nettavisen

Promotion med annonselenker

Og norsk dobbeltsculler forlenget rekka med mesterskapsmedaljer.

Olaf Tufte (3) sikret seg bronsemedaljen i singelsculler under VM i polske Poznan.

Den norske roprofilen kjempet om sølvet hele veien til mål, men tapte til slutt duellen mot tsjekkiske Ondrej Synek.

Tufte har bare kun medaljer fra OL og VM tidligere, men har ikke vært med  helt i toppen i mesterskapene siden OL-gullet i Beijing i 2008.

39-årige Tufte kom i mål på tiden 6.46,61, noe som var 21/100 sekund unna sølvplass.

Samtidig ble Tufte presset hardt i bronsekampen av britiske Angus Groom. På slutten gikk Groom imidlertid tom for krefter.

Gullet gikk til kroatiske Damir Martin, som vant i suveren stil. Med tiden 6.41,65 var han nesten fem sekunder foran Synek.

Fem strake medaljer

Den norske lettvekt dobbeltsculleren med Kristoffer Brun og Are Strandli sikret seg også EM-bronse i sin finale.

Brun og Strandli kom inn på annenplass i semifinalen, og hadde som mål å beholde den plassen. Isteden ble det en reprise av fjorårets 3.-plass. Medaljen var deres femte strake i mesterskap.

(artikkelen fortsetter under bildet)

VANT MEDALJE: Kristoffer Brun (til høyre) og Are Strandli.

Damien MeyerAfp / NTB scanpix

Norge var foran Frankrike i semifinalen, men i finalen søndag var franskmennene Stany Delayre og Jeremie Azou suverene. Med tiden 6.11,38 endte de nesten fire sekunder foran de britiske sølvvinnerne.

Frankrike fikk lenge hard kamp av Storbritannia, men var sterkest i siste halvdel. Brun og Strandli tok innpå britene, men forspranget var for stort.

Den norske duoen var med tiden 6.15,53 litt over ett sekund bak sølvplass i mål. Medaljeplassen var imidlertid aldri truet, for de tre øvrige finalistene endte langt bak.

Sur fjerdeplass

For Kjetil Borch og Nils Jakob Hoff i tungvekt dobbeltsculler endte det i en sur 4.-plass. De to så ut til å ha kontroll på bronseplassen, men helt på slutten ble de passert av Ukraina, som hadde en meget sterk avslutning.

Med tiden 6.15,92 var den norske båten 12/100 sekund unna å ende på pallen.

Tyskland ledet fra start til mål, men ble hardt presset av Frankrike. Tyskerne var imidlertid sterkest. Med tiden 6.09,32 var de nesten to sekunder foran i mål.

I B-finalen for lettvekt singelsculler ble Ask Jarl Tjøm nummer fem. Firersculleren med Martin Helseth, Bjørn-Jostein Singstad, Erik Solbakken og Oscar Helvig tok 3.-plass i sin B-finale. (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!