Won over cancer in March – Sunday secured Gutiérrez Newcastle new Premier League … – TV 2

Newcastle – West Ham 2-0

Se sammendrag øverst  i saken

Sissoko sender Newcastle i ledelsen

I mars var Jonás Gutiérrez tilbake på fotballbanen etter å ha overvunnet testikkelkreften. Søndag ble argentineren den store helten med en assist og ett mål da Newcastle vant 2-0 mot West Ham og berget plassen i Premier League.

– Nesten poetisk
– Det er nesten noe poetisk over dette. Han kom tilbake etter å ha overvunnet kreften og så er det han som avgjør. Men trolig er dette det siste han gjør for klubben. For det er ikke noe kontraktsforslag på bordet der, sier Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Med fem minutter igjen fikk argentineren en pasning fra Jack Colback. Han dro til og ballen gikk via en motspiller og i mål. Dermed fikk Newcastle en etterlengtet opptur etter en tung sesong.

– Som i en film
– Det som skjedde i dag var som en film. For meg var det viktigste at vi fikk tre poeng og å avslutte på den måten er som en film.  Jeg er veldig takknemlig for all støtte jeg har fått fra fansen etter at jeg kom til Newcastle, sier Gutiérrez til TV 2 etter kampen.

Han vil ikke si noe om hva som kommer til å skje til neste sesong.

– Det viktigste for meg er at jeg har vært i stand til å spille fotball igjen. Nå skal jeg ta ferie, sier dagens store helt.

Gutiérrez til TV 2: – Som i en film

Carver takket fansen
Newcastle-manager John Carver var  i det emosjonelle hjørnet etter seieren da han takket fansen og ikke minst de to Newcastle-supporterne som mistet livet i flystyrten i Ukraina - John Alder og Liam Sweeney

Mike Ashley:  – Jeg selger ikke klubben før vi vinner noe eller er  i Mesterligaen

– I dag var fansen vår tolvte mann. Det var som om vi hadde åtte innbyttere på benken og den åttende var publikum. De stod bak oss hele kampen og var den viktige biten i puslespillet. Vi starter sesongen med en tragedie. Vi mistet to av våre fans, John og Liam. I dag så de ned på oss og de fikk oss over streken, sier en gråtkvalt manager etter kampen.

Nervøs førsteomgang
Nervene var til å ta og føle på på St. James’ Park. Hjemmelaget var ett av to lag som kunne rykke ned før kampen og det var duket for et drama uten like både i Newcastle og på KC Stadium.

Det ble ikke stort bedre da kampen var i gang. Hjemmelaget spilte seg til en stor sjanse etter bare ett minutt ved Emmanuel Rivière, men franskmannen satte ballen like utenfor mål.

Bare noen minutter senere skjedde det ting i andre enden av banen da Enner Valencia ble lagt i bakken  inne i 16-meteren av Mike Williamson. Dommer Martin Atkinson lot spillet gå videre. Bortelaget burde kanskje hatt straffespark i den situasjonen der.

Resten av omgangen var det West Ham som hadde ballen mest, uten å klare å skape de helt store sjansene. Stewart Downing fikk en stor sjanse etter rundt 23 minutter, men Tim Krul fikk blokkert avslutningen.

Hjemmelaget skapte de største sjansene i første omgang, men klarte ikke å sette ballen i mål og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Sjansesløseri og Sissoko-mål
Hjemmelaget åpnet friskt i andre omgang og spilte seg til en gedigen sjanse etter fem minutter. Daryl Janmaat la en fin pasning til Rivière, som utrolig nok klarte å bomme på ballen fra fem meters hold.

Noen minutter senere eksploderte St. James’ Park. Jonas Gutiérrez la et nydelig innlegg fra venstre som Moussa Sissoko stanget i mål. Franskmannen feiret med å dra av seg trøyen i ren gledesrus og ble belønnet med et gult kort.

Etter kampen bekreftet West Ham at Sam Allardyce er ferdig som manager for London-klubben.