Saturday, May 23, 2015

Embraced by Ronaldo and a hairline offside away dream debut for Real Madrid – Dagbladet.no

Real Madrid – Getafe 7-3 (3-3)

MADRID (Dagbladet): Kanskje, kanskje, kanskje var refrenget fra de spanske Real Madrid-kjennerne på pressetribunen i Madrid i kveld. Kanskjen gjaldt Martin Ødegaards debutsjanser i kveldens betydningsløse kamp mot Getafe, og etter 58 minutter ble kanskje til helt sikkert.

Tremålsscorer Cristiano Ronaldo ble byttet ut med 16 år og 158 dager gamle Martin Ødegaard. Ronaldo, til stående applaus fra tribunen, omfavnet Ødegaard lenge på sidelinja.

Så løp tidenes yngste Real Madrid-debutant inn på banen. Med mer enn en halvtime igjen på klokka.

Det tok seks minutter før han var borti ballen i en duell, men da Iker Casillas trillet ballen til ham noen minutter etter det fikk også Ødegaard applaus fra tribunen.

Det var en verdig bruk av sesongens, og muligens det siste Real Madrid-byttet i Carlo Ancelottis regjeringstid på Santiago Bernabeu.

Festfotball fra start

De av los galacticos som fikk starte kampen vartet derimot opp med fest på sesongens siste dag. Og Getafe-gutta var ikke noe dårligere.

Cristiano Ronaldo steg majestetisk til værs på et perfekt slått innlegg fra venstreback Marcelo, Allerede da Ronaldo tok sats skjønte alle på Santiago Bernabeu hva som kom til å skje.

CR7 skuffet selvfølgelig ikke hjemmepublikummet. Hodestøtet var like perfekt som innlegget og fant hjørnet der det kom fra. 1-0, og cruise-kontrollen på.

Det var da Getafes beste menn kjente sin såkalte besøkelsestid også. På tre vakre minutter hadde Escudero og Castro snudd alt på hodet i Madrid. 1-2, pipekonsert fra tribunen og synlig frustrerte spillere.

Mer Ronaldo

Men så var det denne toppscoreren fra Madeira, da.

Først banket han et frispark i mål fra 25 meter, før han to minutter senere satte straffen Chicarito skaffet. 3-2, Ronaldo-hattrick på tjue minuttter og bare en drøy halvtime spilt.

Det skulle bli mer.

Tre minutter før pause dundret Getafes Lacen inn nok en utlikning etter en mislykket corner-klarering. Da senket stillheten seg på mektige Santiago Bernabeu. Overdosen med festfotball var et faktum.

Defensive bytter

Real Madrid hadde samtidig åpnet alle slusene bakover, så da Ancelotti brukte sitt andre bytte for kvelden på å sette inn Carvajal (Pepe ble erstattet av Varane i første omgang), var det til å forstå.

Det var ikke framover på banen Real hadde trøbbel.

Det tok 1.46 av andre omgang før de fortsatte der de slapp i første. Marcelo-innlegget fra venstre gjorde nesten Ronaldo til firemålsscorer, returen fra stolpen hamret Chicarito i mål.

Fire minutter mer, og James Rodriguez fant fram silken i venstrefoten på et frispark fra sytten meter. Limt i krysset jublet publikum for 5-3.

Sju minutter senere ble det skrevet norsk historie i Madrid.

Og etter hvert som minuttene gikk spilte Martin seg varmere og varmere i drakta. Etter femten minutters spilletid var han en hårfin offside unna å få notert en målgivende pasning.

Da hadde allerede Jese økt ledelsen til 6-3, men etter 77 minutter burde samme mann satt 7-3.

Martin Ødegaard kranglet seg gjennom og snublet en pasning til Jese, som helt alene fra sju meter tuppet ballen over mål.

I stedet var det Marcelo som fikk æren av å skli inn 7-3 på overtid.

‘; }); $ ( ‘#related-’+woId+’ div.related_items’).html(items); //saveElementAjax(Ext.get(woId)); }; $ (document).ready( function() { //if ($ (‘#doc’).find(‘.related-container’).size() == 0) $ .ajaxSetup({ cache: false }); $ .getJSON( ‘http://www.kjendis.no/2.0/lib/relatedarticles.functions.php5?jsoncallback=?’, { limit : 4, tags : ‘sport’, id : 123, articleId: 39323620 }, fetchRelatedArticles ); });