Walcott saved points for Arsenal at Old Trafford – TV 2

Manchester United-Arsenal 1-1

Arsenals begredelige statistikk på Old Trafford så ut til å vedvare. Men så dukket Theo Walcott opp.

Ander Herrera ga United ledelsen

Engelskmannen hadde vært på banen i ti minutter da han satte ballen via Tyler Blackett og i mål, og utlignet dermed Ander Herreras mål for hjemmelaget i førsteomgang.

United så lenge ut til å få hevn for nederlaget i FA-cupens kvartfinale i mars, men med Walcotts scoring og poengdeling er Arsenal så godt som sikret tredjeplassen i Premier League.

Poenget var også Arsenals første i ligaen på Old Trafford siden 16.mai 2009.

– De kan gå forbi Chelsea neste år
London-laget ligger to poeng foran United på fjerdeplass med to kamper igjen å spille. United har én.

– Dere har vært fantastiske – spesielt for meg

– Det ble en veldig morsom kamp utover i andreomgang – spesielt etter at Walcott kom inn, sa fotballekspert Eivind B. Sundet i TV 2s studio etter kampen, og han fikk medhold av Dietmar Hamann.

– Det var et greit resultat. United var det klart beste laget i førsteomgang, Arsenal i den andre. Det var en veldig fin fotballkamp! To veldig gode lag, og når man ser lagene spille i dag, så lurer man jo på hvorfor de ikke var nærmere Chelsea, sa han, og la til:

– Neste sesong er det oppgaven deres, og begge lagene kan gå forbi City og Chelsea neste år, sa den tidligere Liverpool-spilleren.

Herreras enorme statistikk
Hjemmelagets kanskje beste spiller, målscorer Herrera, scoret sitt sjette mål for sesongen på bare smått utrolige syv skudd. Det var han ikke klar over selv.

– Vi fortjente kanskje å vinne kampen, men vi visste i pausen at Arsenal er et veldig godt lag og at de kom til å angripe oss. Det er synd vi ikke tok seieren, men de klarte til slutt å få målet sitt, sa han etter kampen.

– Er du klar over den utrolige statistikken din?

– Jeg var ikke klar over det, men jeg er fornøyd med utviklingen min. Jeg har spilt mange kamper og har scoret noen mål og gitt noen målgivende pasninger, men jeg må fortsette å forbedre meg.

Starttrøbbel for Phil Jones
Arsenal stilte med de samme elleve for sjette kamp på rad, mens United var nødt til å gjøre to forandringer fra sist. Luke Shaw og Wayne Rooney måtte stå over med skade, og inn kom Marcos Rojo og Falcao.

Sistnevnte spilte sannsynligvis en av sine aller siste kamper for laget. Halvveis i førsteomgang kunne nemlig den vanligvis troverdige journalisten Tancredi Palmeri melde (se «tweet» til høyre) at United ikke kommer til å benytte seg av muligheten til å kjøpe colombianeren ved sesongslutt.

De store sjansene uteble i starten, men hjemmelaget hadde det meste av trykket og fikk også et frispark i svært lovende posisjon like utenfor Arsenals 16-meter etter kvarteret. Mata ble lagt i bakken av Francis Coquelin, og valgte selv å ta frisparket. Det hadde Davis Ospina overraskende små problemer med å håndtere.

Seks minutter senere var det Arsenal som fikk en halvsjanse, men Phil Jones fikk til slutt ordnet opp i eget rot og hindret Olivier Giroud i å komme alene med David de Gea.

Like etter holdt det igjen på å gå galt da Phil Jones skulle spille ballen tilbake til de Gea, men nok en gang fikk United-forsvaret ryddet opp rett foran nesa på Giroud.

Herrera-mål og United-dominans
Så kom scoringen.

Ashley Young avanserte nedover venstresiden, la ballen på bakerste med venstrefoten, og der stod en takknemlig Herrera og la ballen kontant i nettet på første berøring.

1-0 til United etter halvtimen.

United hadde det meste av spillet, og Arsenal slet med å få i gang sitt vanligvis så flytende angrepsspill. Førsteomgangs siste sjanse gikk i stedet til hjemmelaget, men Daley Blinds farlige skudd fra 12 meter ble blokkert av lagkamerat Chris Smalling idet ballen var i ferd med å skru seg inn i Ospinas høyre hjørne.

United gikk uansett til pause med ledelse, og det var ingen tvil om det var en fortjent ledelse. 8-0 stod det i skuddstatistikken i favør hjemmelaget etter de første 45.

– Arsenal har ikke møtt opp. De har nok hatt en plan om å klare en «U» for å berge tredjeplassen ved å ligge lavt og kontre, men de har ikke vært gode, sa fotballekspert Eivind B. Sundet i TV 2s studio.

Kjempesjanse til Giroud
Starten på andreomgangen var ikke mye bedre fra Arsenal, men laget kom seg i alle fall til omgangens første halvsjanse etter 51 minutter.

Giroud vant en duell i feltet og la ballen fint ned til Sánchez, men chileneren tok på seg den berømte ryggsekken og la ballen langt opp på tribunen.

En optimistisk Rojo prøvde lykken fra langt hold et par minutter senere, men Ospina kunne relativt enkelt holde argentinerens langskudd.

Arsenal kom seg gradvis mer og mer med i kampen, og etter drøye timen fikk de sin første virkelig store sjanse.

Özil ble spilt fri på venstresiden, og spilte ballen inn i feltet. Der ventet Giroud som fikk med seg ballen, men de Gea fikk avverget franskmannens forsøk fra kloss hold.

Heldige Walcott
Arsenal styrte nå kampen, og etter knappe 70 minutter var de nære på igjen. Sánchez finner Ramsey på vei gjennom, og waliseren vipper ballen over en utrusende de Gea. Rojo er imidlertid våken og får avverget 1-1 i siste liten.

Det ble de Geas siste involvering. Spanjolen pådro seg en skade i situasjonen og måtte av. Inn kom Víctor Valdés til sin United-debut.

Den ble ikke av det aller beste slaget.

Etter 82 minutters spill ble nemlig Walcott satt på høyresiden og tar seg inn i feltet. Der bestemmer han seg for å la det stå til, og skuddet går via en uheldig Blackett, endrer retning, og setter Valdés ut av spill.

1-1 på Old Trafford, og lagene var like langt med mindre enn ti minutter igjen å spille.

Både Giroud og Robin van Persie fikk store muligheter til å avgjøre til sin fordel på slutten, men 1-1 stod seg kampen ut – et resultat Arsenal absolutt vil være best fornøyd med.

Slik startet lagene:

Manchester United: De Gea – Valencia, Smalling, Jones, Rojo – Blind, Mata, Herrera, Fellaini, Young – Falcao

Innbyttere: Di María, Januzaj, van Persie, Valdes, McNair, Blackett, Wilson

Arsenal: Ospina – Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Coquelin, Cazorla, Ramsey, Özil, Sánchez – Giroud

Innbyttere: Szczesny, Gibbs, Gabriel, Rosicky, Wilshere, Walcott, Flamini